vineri, 28 octombrie 2022

Publicat la 10/28/2022 04:09:00 p.m. de

”Olga și viața la palat” continuă, duminică, cu episodul 3, pe TVR Cluj

 

Al treilea episod al emisiunii  ”Olga și viața la palat”, dedicată Palatului Brukenthal din orașul Avrig, reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal, va fi difuzat duminică, 23 octombrie, de la ora 12.20, pe TVR Cluj. Invitata specială este Soprana Gabriela Alexandra Florea.

Emisiunea ”Olga și viața la palat” este dedicată Palatului Brukenthal din orașul Avrig reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal, un loc mirific, unde istoria se îmbină perfect cu natura, iar Olga Balan, prin prezentările sale, ne poartă pe un tărâm de poveste în acea epocă barocă, îmbrăcând costumele extraordinare și avându-l ca partener pe Dragoș Zaharia.

Invitata specială al celui de-al treilea episod, care va fi difuzat duminică, 30 octombrie, de la ora 12.20, pe TVR Cluj, este Soprana Gabriela Alexandra Florea.

În acest episod veți vedea peisaje de vis în plimbările protagonistelor prin grădinile Palatului, cea franceză, olandeză și engleză, într-o mașină de epocă. Le veți vedea în costume baroc în pași de dans pe muzica de odinioară.

Gabriela Alexandra Florea a participat la nenumărate concursuri naționale și internaționale de Canto unde a câștigat premii importante, printre care Festivalul Național de romanțe ”Crizantema de aur”, a susţinut spectacole, turnee solistice şi corale Naţionale şi Internazionale la Viena, Graz, Hamburg, Lituania,
A colaborat cu Radio România Cultural, cu Teatrul Masca din Bucureşti pentru Festivalul de Teatru din Cehia, vocea Sopranei fiind pe coloana sonoră a piesei „Statuile Vivante”, ce se joacă şi în prezent, iar din anul 2007 este membră a Fundaţiei Remember Enescu.
Gabriela Alexandra Florea, la numai 30 de ani este o artistă care abordează mai multe genuri muzicale, muzică ușoară populară și Pop opera. A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, secţiile Canto şi Pian cu media 10, Şefă de Promoţie. Este Licenţiată şi Masterandă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Departamentul de Canto şi Artele Spectacolului Muzical, unde a studiat sub îndrumarea celor doi mari Artişti lirici români, Profesorii Universitari Doctori Eleonora Enăchescu şi Ionel Voineag. Este Fondatoarea Firmei Artistice PRESTISSIMO MUSIC și Directorul Scolii de Arte „Prestissimo Music” din București.

Olga Balan este actriță cântăreață realizator TV și producător.
Olga Balan a debutat pe scena Teatrului Constantin Tănase și la Festivalul de la Mamaia, a jucat în filmul ”Paradisul în direct” și multe au fost aparițiile sale la Televiziunea Română dar și cea italiană iar în cei 26 de ani în care a locuit la Roma a avut numeroase apariții în show-urile de Televiziune Rai și Mediaset din Italia, nenumărate filme cinematografice și seriale TV, iar la Napoli a moderat o emisiune dedicată Italiei dar și nenumărate concerte și turnee cu clasicul napoletan.. printre care concerte pentru promovarea folclorul românesc în Italia.
În ultimii ani s-a împărțit între Italia și România iar în anul 2014 a realizat o emisiune în coproducție cu Televiziunea Română „Salutări din Sud” punând în valoare frumusețea Italiei și a Greciei tradiție gastronomie și turism.
O altă emisiune este „Olga și viața la palat”realizată anul acesta împreună cu Dragoș Zaharia, o emisiune dedicată acestui loc istoric numit odinioară și Edenul Transilvaniei, Palatul Brukenthal din orașul Avrig, reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal. Dragoș Zaharia după cei opt ani de animație sa dedicat fotografiei, editare film și a multor proiecte de grafică.

Puteți să urmăriți „Olga și viața la palat” la Televiziunea TVR din Cluj. în fiecare duminică la ora 12:20
Olga Balan este și Directorul Artistic al Palatului Brukenthal din Avrig.

    Trimite prin e-mail