luni, 31 octombrie 2022

Publicat la 10/31/2022 09:18:00 a.m. de

Drumul spre Torino. Iulia Mărginean și Alexandra Hudea au luat titlul pe echipe

Cele mai bune două atlete medieșene și-au asigurat locul la Europenele din Italia. În weekend au alergat la Botoșani, la Campionatul Național de Cros (seniori, Under 23, Under 20), criteriu de calificare pentru Campionatul European din 11 decembrie, de la Torino. 

 
Iulia Mărginean și Alexandra Hudea au reprezentat CSȘ Mediaș, dar și CSȘ Blaj (antrenor Cristina Man), alături de Mihaela Maria Blaga (născută în 2004) și Andreea-Maria Bogdan (2005), care au concurat la individual, pe distanța de 4 kilometri. Echipă valoroasă, AC “Mica Romă” Blaj a reușit să cucerească titlul național la categoria sub 20 de ani, după argintul luat anul trecut.
Mihaela Blaga a urcat o poziție față de anul trecut, terminând pe locul doi. Iulia Mărginean a venit pe trei, în 13:13,12 minute, iar Alexandra Hudea pe cinci, în 13:53,07 minute. „Sunt rezultate foarte bune, practic am progresat comparativ cu anul trecut. La echipe am luat aurul, iar Mihaela Blaga a realizat un timp mai bun cu 30 de secunde. Ne-am atins toate obiectivele, iar în luna decembrie echipa României va fi formată din Mihaela Blaga, Iulia Mărginean și Alexandra Hudea, un lucru remarcabil”, a declarat antrenoarea Cristina Man, totodată vicepreședintele Federației Române de Atletism.
AC “Mica Romă” Blaj are așadar ocazia de a-și apăra titlul continental cucerit, în februarie, în Portugallia, la Oueiras

La masculin remarcăm prezența atleților Ciprian Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv și Daniel Hanzi din clasa a XI-a Științele Naturii, care au participat la proba de cros de 6000 de metri. Ciprian Varga a obținut timpul de 20 de minute, 41 de secunde și 52 de sutimi.
Sportivele Clubului Mica Romă din Blaj sunt pregătite de antrenoarea Cristina Man iar Iulia Mărginean și Alexandra Hudea au dublă legitimare. In urma acestor rezultate clubul din județul Alba va participa la Campionatul European de la Torino din 11 decembrie.
Le felicităm pe axentistele noastre, pe atletele Clubului Mica Romă și pe antrenoarea acestora Cristina Man, și le dorim succes la europene.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.



    Trimite prin e-mail