joi, 29 septembrie 2022

Publicat la 9/29/2022 10:05:00 p.m. de

Sărbătoarea toamnei la Mediaș

După o pauză de doi ani cauzată de pandemia de coronavirus, la Mediaș va avea loc din nou Ziua Recoltei. Evenimentul organizat de către Primăria municipiului Mediaș se va desfășura vineri, 30 septembrie, în Piața Regele Ferdinand I. Din program nu vor lipsi producătorii de fructe și legume, parada costumelor de toamnă, concursuri tematice, program artistic realizat de preșcolari și elevi de la unitățile de învățământ, dar și concerte susținute de interpreți și ansambluri de muzică populară.

 
Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în municipiul Mediaş prin organizarea „Zilei Recoltei“, o manifestare dedicată producătorilor, dar şi medieşenilor care vor avea practic posibilitatea să îşi facă aprovizionarea cu produse de cea mai bună calitate. Vineri, timp de mai multe ore, Piaţa Regele Ferdinand I se va umple de standuri cu fructe și legume. „Primăria Municipiului Mediaș va organiza, în data 30 septembrie 2022, o nouă ediție a Zilei Recoltei, un eveniment de tradiție în municipiul Mediaș, care reunește producători din Mediaș și împrejurimi, interpreți și ansambluri locale de muzică și dansuri folclorice alături de artiști consacrați ai muzicii populare românești, precum Marius Ciprian Pop, Mariana și Adriana Anghel, Mariana Deac și Mihaela și Ciprian Istrate“, dezvăluie Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al municipalității medieșene.
 
Copiii, în centrul atenției
 
Deschiderea oficială a Zilei Recoltei se va desfășura vineri dimineața începând cu ora 10:00, în centrul istoric al orașului. Ca și la edițiile anterioare, copiii vor fi în centrul atenției. Preșcolarii și elevii vor lua parte la parada costumelor de toamnă, iar ulterior vor avea ocazia să participe la mai multe concursuri special pregătite pentru ei. Totodată, unitățile de învățământ vor prezenta un program artistic special pregătit cu această ocazie. „Nu va lipsi, nici în acest an, tradiționala paradă a costumelor de toamnă, dar și concursurile tematice și programul artistic realizat de preșcolarii și elevii unităților de învățământ din municipiul Mediaș, alături de cadrele didactice. Evenimentul va debuta începând cu ora 10.00, în Piața Regele Ferdinand I“, mai spune Anamaria Prodan.
 
Program artistic
 
Ca şi la ediţiile anterioare, participanţii la Ziua Recoltei vor avea parte şi de un bogat program artistic. Acesta va cuprinde recitaluri de muzică populară românească, care vor fi susținute de artiști și ansambluri locale, dar și de nume cunoscute ale folclorului românesc. Pe scena special amenajată vor urca elevi de la Clubul Copiilor Mediaș, Adriana Anghel, Mariana Anghel, Marius Ciprian Pop, Ciprian și Mihaela Istrate, Mariana Deac, Aurelian Suciu, Cosmina Fulea, Costel Popa, Emilia Muntean și Dan Filuț Tabără. La evenimentul dedicat toamnei vor fi prezente și Ansamblurile folclorice „Târnavele“ și „Muguri de pe Târnave“ din Mediaș, dar și Grupul Instrumental „Ceterașii de pe câmpie“



.
    Trimite prin e-mail