duminică, 4 septembrie 2022

Publicat la 9/04/2022 08:46:00 p.m. de

Revenim în şcoli cu optimism. Mesajul inspectorului școlar general la început de an școlar

 În fiecare septembrie tomnatic școala reîncepe și împreună cu ea, în spaţiul nostru sufletesc emoţiile reverberează, recompunând prima intrare în sală de clasă sau primul zâmbet al dascălului admirat, care ne-a amprentat întreaga viața școlară…

 
Mesajul inspectorului școlar general la început de an școlar, Emilian Marius Novac:
 
„Astăzi, 5 septembrie, alături de elevii noştri și de părinţii acestora, noi, dascălii, revenim în şcoli cu optimism și cu speranţa că 2022-2023 va consolida valoarea și va continua proiectele generoase, capabile să asigure pe mai departe o educaţie modernă, a cărei finalitate să fie succesul binemeritat, în spațiul național sau în cel extern, al absolvenţilor noștri!
Desigur, noile politici educaţionale care vor reconfigura Educația, centrate fiind pe elevi, pe reforma timpului timpului didactic, pe formarea de valori şi de atitudini morale, pe dezvoltarea competenţelor digitale și de comunicare, pe dialog sociocultural global, și nu numai, reprezintă un cadru ce nu poate asigura calitatea orei de curs fără implicarea reală şi responsabilă a cadrelor didactice.
Vă doresc, stimaţi colegi, ca prin realizări profesionale şi performanţă, să reușiți să puneți în practică noul model educațional, configurat de anul școlar 2022-2023.
Vouă, dragi elevi, vă doresc ca noul an şcolar – mai mult ca oricând – să vă ofere motivație reală pentru a învăța și pentru a vă pune în valoare, unicitatea. Fie ca toate așteptările voastre să primească răspuns în sala de clasă și profesorii să vă fie mentori, pentru a dobândi succesul în viață și în viitoarea carieră.
De asemenea, autorităților locale le mulțumim pentru implicarea responsabilă în pregătirea spațiilor școlare pentru elevii noștri! Tuturor vă urez un an şcolar plin de realizări!”.
    Trimite prin e-mail