joi, 15 septembrie 2022

Publicat la 9/15/2022 07:28:00 p.m. de

Mediaș Bike Marathon, gata de start!

Cea de-a 5-a ediție a competiției de tip cross country „Mediaș Bike Marathon“ va avea loc sâmbătă și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Pe lângă cele trei trasee cu lungimi de 25, 40 şi 75 kilometri, organizatorii au pregătit și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Startul în această competiție, care se va desfășura pe strada Johannes Honterus, va fi dat cu 15 minute după plecarea concurenților pe cele trei trasee lungi.
 
 
Sâmbătă, 17 septembrie 2022, municipiul Mediaș va găzdui cea de a V-a ediție a „Mediaș Bike Marathon“, un eveniment sportiv de excepție, la care s-au înscris până în acest moment peste 420 de sportivi, amatori și licențiați, atât din țară, cât și din străinătate. Aceștia se vor bucura de un traseu curat și bine marcat din zona Colinelor Transilvaniei, care include localități precum Biertan și Copșa Mare, dar și o parte din traseul Via Transilvanica, organizatorii având ca obiectiv pe termen lung promovarea obiectivelor turistice din zona de nord a județului Sibiu. Întregul eveniment este organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, Asociația MEDIAȘ 750 de ani, CS Next Sports, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și al comunității locale de cicliști.
 
Trei trasee
 
Ca și la edițiile precedente, competiția va avea trei probe principale distincte, diferite ca lungime și grad de dificultate: traseul de 25 kilometri, traseul de 40 kilometri și traseul de 75 kilometri, cu categorii diferite de vârstă, atât la feminin cât și la masculin. De asemenea, va fi menținută și secțiunea de e-bike, desfășurată pe traseul de 40 de kilometri, inaugurată la ediția anterioară a MBM, la care au concurat 12 sportivi, pe biciclete electrice. Startul competiției va fi dat, ca de fiecare dată, pe strada Johannes Honterus, unde se va desfășura și festivitatea de premiere a câștigătorilor, la toate categoriile. Pentru cei mai mici iubitori ai ciclismului va fi din nou organizată secțiunea „Kids Race“, la care vor putea lua parte copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Pentru aceștia, traseul va fi amenajat pe diferite distanțe, corespunzătoare categoriilor de vârstă, pe strada Johannes Honterus.
 
Premii consistente
 
Fondul de premiere va fi și în acest an unul consistent, în valoare totală de 21.500 lei. Premiile în bani vor fi acordate câștigătorilor locurilor I, II și III ai categoriilor aferente traseelor de 40 și 75 de kilometri. În ceea ce privește premiile oferite câștigătorilor la 25 de kilometri, acestea vor consta în produse de ciclism oferite de către organizatori, iar la categoria de e-bike premiile vor fi de asemenea produse oferite de către sponsori.
 
Restricții de trafic
 
Competiția va impune și o serie de restricții de circulație. Astfel, pe strada Johannes Honterus traficul va fi restricționat în data de 16 septembrie începând cu ora 17:00 și interzis în data de 17 septembrie în intervalul orar 06:00 - 19:00. Pe strada Petru Rareș și în Piața George Enescu traficul va fi restricționat sâmbăta viitoare în intervalul 07:00 – 19:00. De asemenea, în intervalul orar 9.00 – 18.00, participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudenţă pe traseul Strada După  Zid, Strada Târnavei, Strada Şt.O. Iosif, Strada Cloşca, Strada Avram Iancu, Strada Nicolae Filipescu, Strada Mărăşeşti, Strada Gheorghe Lăzăr, Strada Buzdului, Strada Plopului, Strada 9 Mai, Pasaj CFR, Strada Aurel Vlaicu și Strada Petru Maior. Totodată, conducătorii auto sunt rugați să evite pe cât posibil sensul giratoriu din zona străzilor Jonannes Honterus și Academician Ioan Morar și să folosească strada Carpați, având în vedere că tot sâmbăta viitoare va avea loc și Festivalul dansurilor populare maghiare „Vándorcsizma
“ la Hanul Greweln.
    Trimite prin e-mail