miercuri, 21 septembrie 2022

Publicat la 9/21/2022 04:09:00 p.m. de

Cadre didactice de la Auxila Mediaș se perfecționează în Germania

Cinci profesori de la Școala Postliceală Auxila se specializează în Germania. Aceștia participă la un stagiu de pregătire, în cadrul proiectului Erasmus + intitulat „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. 


Cadrele didactice au ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale, să vadă modul de lucru în sistemul de îngrijire din Germania, interacțiunea cu pacienții și vor participa totodată la realizarea un ghid de bune practici. „Timp de cinci zile, cinci profesori de specialitate ne aflăm în Germania la partenerul proiectului, BMS. În același timp, vom învăța de la colegii noștri nemți modul lor de lucru în sistemul de îngrijire, interacționarea cu pacientul și ne vom dezvolta comunicarea profesională. De asemenea vom realiza un ghid de bune practici precum și scenarii didactice care integrează metode și instrumente moderne învățate aici. Nu este neglijată nici componenta culturală a proiectului, în aceste zile vom vizita o serie de obiective turistice din zona unde ne aflăm“, arată Casandra Irimie, profesor de nursing în cadrul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

În primul semestru al anului școlar viitor, alți zece elevi vor merge în Germania, în cadrul celei de-a doua mobilități a proiectului Eramus+ ,,Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. 
    Trimite prin e-mail