miercuri, 21 septembrie 2022

Publicat la 9/21/2022 04:18:00 p.m. de

Povestea Vinului la Mediaș

Mediașul redevine, în weekend, capitala vinului românesc. În perioada 23-25 septembrie, în Piața Regele Ferdinand I va avea loc prima ediție a evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș“. Va fi o ediție cu somelieri și Chefi bucătari de renume, cu concerte susținute de artiști locali, dar și nume cunoscute ale muzicii românești, între care Direcția 5. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, SN DECO Group, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Transilvania Mea și Hanul Greweln.
 
 
Prima ediție a evenimentului Povestea Vinului de la Mediaș va debuta vineri după-amiază, de la ora 16:00, în centrul istoric al orașului, cu degustări de vin, muzică ambientală și răsfăț culinar pentru participanți. Deschiderea oficială este programată la ora 17:00 și va fi urmată de prezentarea cramelor realizată de somelierii Laurențiu Achim Avram și Daniel Haidarli. De la ora 17:30 este programat un Live cooking show, cu Chef Vasile Hotca și Chef Adrian Szucs/Machete. Începând cu ora 18:00 se va desfășura o degustare de inițiere la tasting barul „Friends”, cu tematica „Despre vin de la strugure la raft“. Programul primei seri va cuprinde, de la ora 19:00, un concert susținut de Feri Teglas, un recital al Grupului Balada, iar de la ora 20:30 vor cânta Emeric Imre&Marius Roje.
 
Masterclass-uri de vin și muzică live
 
Programul celei de-a doua zile dedicate vinului va începe la ora 13:00, atunci când va avea un masterclass susținut de Laurențiu Achim Avram intitulat „Degustarea vinurilor și distilatelor“. De la ora 14:00, participanții vor avea ocazia să vadă pregătirea mustului și să asculte totodată muzică instrumentală live. Sâmbătă după-amiază, de la ora 15:00, este programat un alt masterclass de vin susținut de Nicu Pop, cu titlul „Vinuri efervescente“.  Nu va lipsi nici mâncarea sub titulatura „Fine dining“cu Chef Vasile Hotca și Chef Adrian Szucs, dar și degustare de inițiere la tasting barul „Friends”. Al treilea masterclass al zilei va fi susținut tot de Laurențiu Achim Avram, iar subiectul va fi „Asocieri țigări de foi cu vin/distilate“. Programul artistic al zilei va debuta la ora 18:00 cu un concert al Trupei AD HOC, urmat de un recital Virgil Suciu, un concert al grupului Motto, iar de la ora 20:15 va urca pe scenă Dinu Olărașu.
 
Sărutul vinului
 
Ziua de duminică va începe tot cu un masterclass susținut, de la ora 13:00, de Laurențiu Achim Avram, intitulat ,,Servirea vinurilor și distilatelor“. Va urma, de la ora 15:00, masterclass-ul ,,Ce înseamnă sărutul vinului?“ cu somelierul Nicu Pop. Între orele 16:00-17:00 se va desfășura „Slow Cooking” cu Chef Vasile Hotca și Chef Adrian Szucs. Ultimul masterclass al evenimentului din acest an se va desfășura de la ora 17:00. Acesta este intitulat ,,Mixologie cu vin“ și va fi susținut de Laurențiu Achim Avram. O oră mai târziu este programată o Verticală vin „FLAMBOYANT“ Crama Davino la magazinul specializat de vinuri „The Wine Corner”. Nu va lipsi nici programul artistic. De la ora 17:30, participanții îl vor putea asculta pe Raul Pop, iar de la ora 18:00 va concerta Formația Dinamic. Ulterior, de la ora 19:30 va susține un recital trupa Maria Hojda & TM Groove, iar seara se va încheia cu un concert Direcția 5.
    Trimite prin e-mail