joi, 8 septembrie 2022

Publicat la 9/08/2022 02:23:00 p.m. de

Acțiune de amploare a Poliției Rutiere. Aproape 500 de amenzi și 24 de permise reținute în patru ore

În cursul zilei de 7 septembrie a.c., în intervalul orar 15,00 – 19,00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție Județene Alba, Argeș, Brașov, Gorj, Hunedoara, Mureș, Vâlcea și Biroul Poliție Autostrada Râmnicu Vâlcea – Deva,  sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune comună în județul Sibiu pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente.

Cei 72 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat cu precădere în scopul prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză, a depășirilor neregulamentare, precum și pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și drum județean, în municipiile Sibiu și Mediaș, precum și în orașele Avrig, Agnita, Cisnădie, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului și Tălmaciu.

Ca urmare a activităților derulate, polițiștii au constatat o infracțiune, au aplicat 447 sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 24 de permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare.
Din cele 24 de permise reținute, 11 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, 5 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 4 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru alcool.
În acest context, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism pe str. 1 Decembrie din Agnita, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.
De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat în trafic, pe Șoseaua Alba Iulia, un șofer de 22 de ani, sibian, care conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui auto neînmatriculat.
    Trimite prin e-mail