miercuri, 3 august 2022

Publicat la 8/03/2022 06:01:00 p.m. de

Mită la Spitalul militar. Medic bănuit că a cerut bani, alimente, alcool și întreţinerea spaţiilor verzi

Prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, transmite, într-un comunicat de presă, că pe 29 martie a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un dosar penal pentru luare de mită, după două denunţuri înregistrate la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

 
Din cercetările efectuate s-au reţinut următoarele:

În fapt, s-a reţinut că în perioada martie 2022 – mai 2022, un medic în vârstă de 68 de ani de la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.
Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 29.03.2022, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe din data de 25.07.2022 cu privire la noi fapte de corupţie.
Prin ordonanța  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 01.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspect.
Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 03.08.2022 s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi a se aprecia asupra măsurilor preventive ce urmează a fi dispuse în cauză.
Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, beneficiind şi de sprijinul I.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
    Trimite prin e-mail