miercuri, 3 august 2022

Publicat la 8/03/2022 03:24:00 p.m. de

Concert caritabil la Șmig: „Rock pentru Monumente“

Șmig (foto: mapio.net)

Asociația Patrimoniul bisericilor fortificate (Verein Kulturerbe Kirchenburgen) continuă să organizeze evenimente cu caracter caritabil pentru a readuce la viaţă Biserica Evanghelică din Şmig.
Sâmbătă, 6 august a.c., de la ora 18:00, asociaţia organizează a doua ediție a concertului pentru strângere de fonduri „Rock pentru Monumente“, care are loc pe terenul de fotbal al localităţii.
Anul acesta împreună cu medieşenii de la Dinamic urcă pe scenă Virgil Suciu, Feri Teglaș, tinerii de la formația AMPER.
Pe scenă vor  urca și membrii Ansamblului POIENIȚA, care vor susține, alături de soliști de folclor, reprezentații de dans și muzică populară.


„Activităţile asociaţiei au ca scop revitalizarea bisericii evanghelice din Șmig prin conservarea și restaurarea monumentului istoric și promovarea acesteia. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere cultural, social și economic a comunității locale, precum și promovarea turismului şi a produselor tradiţionale din satul Şmig, implicarea comunităţii în dezvoltarea potenţialului turistic local.
Revitalizarea Bisericii evanghelice din Șmig și promovarea acesteia ar trebui să contribuie la o prezență crescută a turiștilor în sat, stimulând crearea de servicii turistice locale. Ne dorim ca acest început să fie e unul care va deschide alte activităţi anuale de promovare sistematică a potenţialului din satul Şmig”, spun reprezentanţii Asociaţiei Patrimoniul bisericilor fortificate (Verein Kulturerbe Kirchenburgen)
Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Alma.

    Trimite prin e-mail