vineri, 8 iulie 2022

Publicat la 7/08/2022 09:18:00 a.m. de

Zi de festival. „Mediaș, Cetate Medievală 2022“ începe astăzi în zona Greweln

Festivalul „Mediaș, Cetate Medievală 2022“ debutează astăzi, la ora 13, în zona Hanul Greweln, cu deschiderea târgului de meșteșugari.

 
Prezentarea meșteșugarilor va avea loc de la ora 17, iar apoi vor începe pregătirile pentru marea paradă. De la ora 20, cavaleri, domniște, artiști și asociațiile de reconstituire istorică, vor lua parte la Parada Medievală, unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului. Participanții vor parcurge pe jos drumul din Piața Corneliu Coposu până la Hanul Greweln, pe un traseu care cuprinde străzile Mihai Eminescu, Constantin Brâncoveanu, Academician Ioan Moraru, Stadionului și Greweln.
 
De la ora 21,00 este programat un concert susținut de Peregrinii, iar apoi Asociația Culturală Asserculis va prezenta spectacolul ,,Viața Mercenarului“. Prima seară a festivalului se va încheia cu un spectacol cu foc realizat de Paladinii de Terra Medies.
 
Festivalul ,,Mediaș, Cetate Medievală'' readuce la viață, prin intermediul ordinelor cavalerești, al meșteșugarilor și al artiștilor prezenți legendele, dansurile și cântecele medievale, alături de faptele de arme și luptele cavalerești ale Evului Mediu.
„Vă așteptăm alături de noi, în zilele de 8, 9 și 10 iulie, în zona hanului Greweln, să descoperim împreună farmecul, frumusețea și misterele Evului Mediu și ale vechilor legende transilvane.“, transmite Primăria Mediaș, organizatorul evenimentului.
    Trimite prin e-mail