sâmbătă, 30 iulie 2022

Publicat la 7/30/2022 07:10:00 p.m. de

Hudea, locul 7 la Festivalul Olimpic al Tineretului European

 

Atleta medieșeancă Alexandra Hudea a încheiat pe locul 7 finala probei de 3000 metri plat în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. "Ne doream o medalie dar astăzi nu a fost să fie“, a  recunoscut antrenorul Vasile Ibășfălean.

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a avut loc în perioada 24-30 iulie în localitatea Banska Bistrica din Slovacia.
Competiția a cuprins 10 discipline sportive, România deplasând o delegație formată din 92 de sportivi. „Municipiul Mediaș a fost reprezentat de atleta Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale de la Liceul Teoretic „Axente Sever“. Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a reprezentat România in finala de 3000 de metri. Alexandra a încheiat cursa în 10 minute, 3 secunde și 69 de sutimi, și chiar dacă nu a terminat pe podium, a avut o prestație care îi dă speranțe pentru competițiile care urmează până la finalul acestui an.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.
 
Reamintim, tânăra noastră atletă obținuse un loc 5 la Campionatul European de juniori, la începutul lunii, în Ierusalim, când a terminat cursa în 9 minute, 41 secunde și 71 de sutimi. De această dată a scos un timp mai slab, însă peste acel 10:07,50 de luna trecută cu care a urcat pe podium la Campionatele Balcanice.

România a încheiat a XVI-a ediție a FOTE la atletism pe locul al 12-lea, cu șapte medalii (una de aur, trei de argint și trei de bronz).

    Trimite prin e-mail