marți, 19 iulie 2022

Publicat la 7/19/2022 01:25:00 p.m. de

Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului îi așteaptă pe cei care și-au depus dosarele pentru admitere să își confirme locurile

 

Până în data de 16 iulie, când s-au încheiat înscrierile, la Facultatea Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) din cadrul Universității „Lucian Blaga” și-au depus dosarele pentru studii de licență 135 de candidați, sub numărul de locuri scoase la concurs.

În această săptămână cei care și-au depus dosarele sunt așteptați să își confirme locul, devenind astfel studenți ai Facultății. Confirmarea locurilor se poate face până vineri, 22 iulie inclusiv.

Locurile care vor rămâne libere după etapa de confirmare vor fi scoase din nou la concurs în sesiunea de admitere din toamnă.

Decanul Facultății ȘAIAPM, Prof. univ. dr. ing. habil. Camelia Sava, a declarat pentru „Mesagerul de Sibiu”:

„ Prin conținutul disciplinelor de la specializările de licență si master se asigură cunoștințele necesare evaluării impactului schimbărilor climatice asupra agriculturii, cel mai vulnerabil domeniu la aceste riscuri. Pregătirea de specialitate asigură de asemenea identificarea măsurilor de limitare a efectelor produse de schimbările climatice. Prin urmare, fără  formarea de specialiști care să aibă capacitatea de a găsi permanent soluții pentru a preveni și gestiona evenimentele climatice, nu vom avea o agricultură predictibilă și implicit o limitare a producției de alimente. Prin dotările pe care le are facultatea oferim studenților posibilitatea de a lucra și a se familiariza cu noile tehnologii utilizate în agricultura modernă, utilizarea dronelor pentru diagnostic și necesarul de inputuri în diversele culturi vegetale.”

Specializările pe care le oferă Facultatea pentru studii de licență în acest an sunt foarte atractive, mai ales în contextul actual când ne confruntăm cu schimbări climatice fără precedent, iar specialiștii pregătiți la Sibiu de Facultatea ȘAIAPM vor avea un rol determinant în activitatea de protecție a mediului și de combatere a efectelor schimbărilor climatice.

Chiar și apariția unei crize alimentare despre care se vorbește tot mai des în ultimul timp, poate fi combătută prin aportul specialiștilor formați la Facultatea ȘAIAPM.

Pentru anul universitar 2022-2023, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului organizează admitere pentru:

STUDII DE LICENȚĂ

Ingineria mediului

Ingineria protecției mediului în agricultură 

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Agronomie

Montanologie

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă/învățământ la distanță (IF/ID) – 50 de locuri învățământ cu frecvență, 50 de locuri învățământ la distanță

Inginerie și management în agricultură și agroturism

Inginerie și management în alimentație publică și agroturism  

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Inginerie alimentară

Ingineria produselor alimentare 

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă/învățământ la distanță IF/ID 100 de locuri la învățământ cu frecvență și 50 de locuri la învățământ la distanță

Controlul și expertiza produselor alimentare

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Admiterea la programele de licență se face pe bază de concurs de dosare, criteriul exclusiv de admitere fiind media obținută de candidați la examenul de bacalaureat.

    Trimite prin e-mail