joi, 14 iulie 2022

Publicat la 7/14/2022 10:21:00 a.m. de

Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului continuă înscrierile până sâmbătă, 16 iulie inclusiv

 

Facultatea ȘAIAPM din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu îi așteaptă pe absolvenții de liceu să se înscrie până sâmbătă, 16 iulie inclusiv.

În contextul actual, când ne confruntăm cu schimbări climatice nemaiîntâlnite până acum, specialiștii pregătiți la Sibiu de Facultatea ȘAIAPM vor avea un rol determinant în activitatea de protecție a mediului și de combatere a efectelor schimbărilor climatice.

„ Prin conținutul disciplinelor de la specializările de licență si master se asigură cunoștințele necesare evaluării impactului schimbărilor climatice asupra agriculturii, cel mai vulnerabil domeniu la aceste riscuri. Pregătirea de specialitate asigură de asemenea identificarea măsurilor de limitare a efectelor produse de schimbările climatice. Prin urmare, fără  formarea de specialiști care să aibă capacitatea de a găsi permanent soluții pentru a preveni și gestiona evenimentele climatice, nu vom avea o agricultură predictibilă și implicit o limitare a producției de alimente. Prin dotările pe care le are facultatea oferim studenților posibilitatea de a lucra și a se familiariza cu noile tehnologii utilizate în agricultura modernă, utilizarea dronelor pentru diagnostic și necesarul de inputuri în diversele culturi vegetale” a declarat Decanul Facultății ȘAIAPM, Prof. univ. dr. ing. habil. Camelia Sava.

Chiar și apariția unei crize alimentare despre care se vorbește tot mai des în ultimul timp, poate fi combătută prin aportul specialiștilor formați la Facultatea ȘAIAPM.

„ Facultatea de ȘAIAPM este una cu viziune în viitor. Specializările facultății noastre au fost atent alese ca să răspundă întregului spectru vital pentru populație: agricultura, industria alimentară și protecția mediului. Familiarizarea studenților cu tehnologiilor de ultimă oră în domeniul agriculturii și procesării alimentelor este principala preocupare a corpului didactic al facultății noastre. Candidații se pot înscrie cu cea mai mare încredere la specializările noastre profitând în viitor de oportunitatea măsurilor deja luate de Guvernul României și Uniunea Europeană pentru a face față viitoarei crize alimentare” a mai spus Prof.univ. dr.ing.habil. Camelia Sava.

Drumul parcurs de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, de la înființarea ei în anul 1990 și până astăzi a avut ca obiectiv îndeplinirea triadei agricultură-alimentație-protecția mediului, elemente vitale pentru însăși existența umană.

Atingerea acestui deziderat s-a materializat printr-un proces continuu de înființare, adaptare și consolidare a programelor de studii, în consens cu progresul științific, noile tehnologii și provocări ale societății actuale și, nu în ultimul rând, cu necesitățile economiei naționale și ale pieței de muncă.

Și în acest an facultatea vine în întâmpinarea absolvenților de liceu cu o bogată ofertă educațională.

Astfel, pentru anul universitar 2022-2023, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului organizează admitere pentru:

STUDII DE LICENȚĂ

Ingineria mediului

Ingineria protecției mediului în agricultură 

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Agronomie

Montanologie

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă/învățământ la distanță (IF/ID) – 50 de locuri învățământ cu frecvență, 50 de locuri învățământ la distanță

Inginerie și management în agricultură și agroturism

Inginerie și management în alimentație publică și agroturism  

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Inginerie alimentară

Ingineria produselor alimentare 

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă/învățământ la distanță IF/ID 100 de locuri la învățământ cu frecvență și 50 de locuri la învățământ la distanță

Controlul și expertiza produselor alimentare

– 4 ani, învățământ cu frecvenţă (IF) – 50 de locuri învățământ cu frecvență

Admiterea la programele de licență se face pe bază de concurs de dosare, criteriul exclusiv de admitere fiind media obținută de candidați la examenul de bacalaureat.

Admiterea la facultatea ȘAIAPM se face până sâmbătă, 16 iulie 2022 inclusiv, se desfășoară online și la sediul facultății str. Dr. I. Rațiu nr. 7-9, zilnic între orele 9-15. Pentru orice relație contactați site-ul facultății: https://saiapm.ulbsibiu.ro/, telefon: 0269/236441.

    Trimite prin e-mail