Pregătirile
pentru evenimentul „Povestea Vinului” au intrat în linie dreaptă. Evenimentul
ajuns anul acesta la ediția cu numărul 4 se va desfășura, în zilele de 30 și 31
august, în centrul istoric al municipiului de pe Târnava Mare. În cele două
zile de festival, peste 20 de crame își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor
prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni
consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine
Corner și Hanul Greweln, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș, cu
sprijinul sponsorilor.
Municipiul de pe
Târnava Mare celebrează din nou tradiția viticolă de peste 800 de ani prin
evenimentul „Povestea Vinului la Mediaș”. Acesta revine în perioada 30–31
august 2025, în Piața Regele Ferdinand I, cu cea de-a patra ediție. Festivalul
aduce în centrul orașului un mix unic de vinuri românești de top, gastronomie
rafinată, muzică live și experiențe educaționale. Vizitatorii se vor bucura de
degustări, demonstrații culinare, ateliere de mixologie, pairing-uri inedite,
sesiuni despre fine spirits și un workshop special dedicat designului senzorial
în HoReCa.
Programul complet
Programul primei zile va debuta cu pregătirea
mustului, ateliere de creație și surprize pentru cei mici, urmat de o degustare
de vin și răsfăț culinar cu Beef Mania, Hanul Greweln și Traube Hotel &
Restaurant. Ulterior vor fi prezentate cramele participante și va avea loc
lansarea vinurilor Draser Winery, prezentarea cramelor participante. De
asemenea, Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România va
susține două masterclass-uri de vin. Artiștii invitați ai primei zile sunt
Marius Matache, Alexandra Rebeca Iancu, respectiv Florin Coșuleț & Adrian Naidin.
Programul celei de-a doua zile va cuprinde Workshop-ul Arhitectura Senzorială –
Povestea spațiilor, un masterclass susținut de somelierul Nicolae Pop, dar și
live cooking show cu Beef Mania și Chef Bogdan Corduneanu. Atmosfera
evenimentului va fi asigurată de Patricia & Florin Thomits, Romulus
Cipariu, respectiv Bartie, Nick & Mario.
Arta gustului
„Povestea Vinului” va aduce în acest an nu una, ci
trei experiențe rafinate, susținute de Laurențiu Avram Achim, Președintele
Federației Somelierilor din România. Astfel, sâmbătă, 30 august vor avea loc
două masterclass-uri de vin în Piața Regele Ferdinand I. Astfel, de la ora
18:00 se va desfășura „Masterclass: Wine Mixology”, în cadrul căruia
participanții vor putea descoperi combinații inedite și rețete de cocktail-uri
pe bază de vin, create pentru a surprinde și a încânta simțurile. De la ora
20:00 se va desfășura „Masterclass Cigar
& Fine Spirits - Povestea Vinului la Mediaș”. Acesta propune o incursiune
în lumea trabucurilor premium și a băuturilor fine, unde puteți afla cum se
completează aromele și cum se savurează cu adevărat aceste delicii. Duminică,
31 august, de la ora 14:00, se va desfășura la Brasserie 15, „Wine & Food
Pairing”, un masterclass dedicat asocierii vinului cu mâncarea, cu degustare de
preparate alese și vinuri excepționale, atent selecționate. „Fie că ești
pasionat de vin, curios să experimentezi noi arome sau pur și simplu vrei să te
bucuri de o experiență premium, aceste masterclass-uri sunt ocazia perfectă să
te răsfeți și să înveți de la unul dintre cei mai apreciați somelieri din
România”, spun organizatorii evenimentului.
Acces gratuit
Accesul la eveniment este gratuit pentru concertele de
muzică live și vizitarea standurilor. Participarea la sesiunea de degustări se
face prin achiziționarea unui tichet de la căsuțele special amenajate în Piața
Regele Ferdinand I. Prețul talonului este de 50 lei/zi. La achiziționarea
talonului de degustare, se va primi și paharul pentru degustat. Pe baza
talonului și cu paharul primit, participantul are dreptul la două degustări de
la fiecare cramă. Evenimentul este organizat de The Wine Corner și Hanul
Greweln, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, cu sprijinul
sponsorilor.