joi, 21 iulie 2022

Publicat la 7/21/2022 09:53:00 a.m. de

ACS Mediaș ia startul în Liga a IV-a

Rămași fără Gaz Metan, care cel mai probabil va intra în faliment, iubitorii fotbalului din Mediaș încep să spere din nou. Așa cum anunțau în urmă cu câteva luni Ionuț Buzean și Eric de Oliveira, foști jucători de top ai Gazului, a fost înființat un nou club. ACS Mediaș 2022 va începe campionatul în Liga a IV-a, cu un buget de peste jumătate de milion de euro.

foto: facebook/captură video

Ieri a avut loc prima conferință de presă a noului club, susținută de trei dintre mebrii fondatori: Ionuț Buzean, Eric de Oliveira și Doru Dudiță. Aceștia spun că a fost demarat un proiect serios, cu Forza.ro SRL ca sponsor principal, bugetul alocat pentru primul sezon fiind de cca 550.000 euro. Echipa se va baza pe jucători ai Gazului care vor trece la noul club. Practic, ACS Mediaș urmează să preia 220 de fotbaliști, dintre care 30 de seniori, iar ceilalți copii și juniori.
 
Bugetul alocat pentru primul an va asigura salariile, deplasările, chiriile, mâncarea, dar și participarea grupelor de juniori în campionatele naționale și cele zonale.
Echipa de Liga a IV-a va fi antrenată de Dumitru Solomon și Doru Dudiță, având de înfruntat un adversar destul de puternic - FC Inter Sibiu, rodat bine în ultimele 2 sezoane. Grupele de copii și juniori vor fi coordonate de Eric de Oliveira.
 
Înființarea noului club, în condițiile în care a fost fondat de oameni de fotbal emblematici pentru Gaz Metan (Ionuț Buzean, Eric de Oliveira, Doru Dudiță, Cristi Pustai, Iosif Biro, Eugen Pârvulescu și Dorin Roșca), este salutată de mare parte a suporterilor gaziști. „O mare parte a suporterilor echipei Gaz Metan sunt de acord să se alăture noului club, iar cel mai probabil, la meciuri se va scanda numele actualului club care, cu siguranță va fi pe placul tuturor celor ce sunt implicați în ACS Mediaș 2022“, a transmis gaziști.ro.

Vezi întreaga conferință de presă, transmisă live de pagina Suporteri Gaz Metan Mediaș     Trimite prin e-mail