miercuri, 29 iunie 2022

Publicat la 6/29/2022 10:19:00 a.m. de

Utilități pentru Dumbrăveni

La sediul operatorului regional Apa Târnavei Mari a avut loc, ieri, semnarea contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare în orașul Dumbrăveni, din județul Sibiu”, din cadrul proiectului major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”. 


Contractul are o valoare de 26 milioane de lei la care se adauga TVA. Durata contractului este de 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere a acestuia și reprezintă durata de execuție. 
„Este un contract care prevede lucrări de mult timp așteptate. În zona orașului Dumbrăveni, rețelele au o vechime foarte mare, 40-50 ani, avem multiple probleme în exploatare și în menținerea în funcțiune a multor zone din localitate, astfel încât nu putem decât să spunem că ne bucurăm că am ajuns în acest moment“, a menționat Ioan Munteanu, directorul general al companiei Apa Târnavei Mari.
Rețele noi
 
Obiectul contractului constă în derularea unor lucrări de extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în orașul Dumbrăveni. În sectorul apă, sunt prevăzute lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de distribuție apă potabilă, cu lungimea de 20,87 kilometri. Lucrările din sectorul canalizare din cadrul acestui contract constau în extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare menajeră, cu lungimea de 3,78 kilometri. 
Ne bucură faptul că va crește calitatea vieții în orașul nostru. Cu siguranță la finalizarea acestor două proiecte care implică UAT Dumbrăveni putem spune că se vor rezolva multe dintre problemele datorate infrastructurii actuale“, a apreciat Emil Dârloșan, primarul orașului Dumbrăveni.
Fonduri nerambursabile
 
Contractul face parte din „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu” (cod SMIS 137169), finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), cu o valoare totală de 700,2 milioane de lei. Finanțarea investiției se face astfel, 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13 % bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%.
GHEORGHE ROMAN | primar Mediaș
 
„Semnarea unor astfel de contracte ne arată faptul că nordul județului se poate dezvolta doar dacă există unitate. Acest lucru se întâmplă, iar eu nu pot decât să mulțumesc tututor primarilor care au înțeles că doar astfel putem să îi reprezentăm cu cinste pe oamenii care ne-au acordat încrederea lor.“
    Trimite prin e-mail