vineri, 3 iunie 2022

Publicat la 6/03/2022 01:26:00 p.m. de

ROMGAZ a finalizat un important obiectiv de investiții

 

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. anunţă finalizarea unui obiectiv important de investiţii în cadrul  Proiectului prioritar onshore Snagov, proiect cuprins în Strategia de dezvoltare 2021-2030.

Joi, 02.06.2022, a fost pusă în funcţiune Staţia de uscare gaze naturale Coşereni, o investiţie de  aproximativ 31 milioane lei, care tratează în momentul de faţă 230 mii mc/zi gaze naturale, producţie  realizată prin introducerea în exploatare a trei sonde noi. Până la finalul trimestrului I 2023, etapizat, vor  mai fi introduse în producţie şi alte sonde noi, crescând gradul de utilizare a staţiei de uscare până la un volum de aproximativ 800 mii mc/zi.

Aristotel Marius JUDE, director general al ROMGAZ, a declarat: „Încă din anul 2021 am amplificat  eforturile pentru finalizarea unei etape importante în dezvoltarea proiectului Snagov. Desfăşurăm o  activitate susţinută pentru a menţine un declin de producție mediu anual sub 2,5 %, obiectiv strategic inclus  în Strategia de dezvoltare a companiei, în contextul în care producția majoritară provine din zăcăminte  mature onshore. Mai mult decât atât, pentru atingerea acestui obiectiv şi implicit pentru obţinerea de  producţie suplimentară, ROMGAZ realizează investiţii pentru explorare geologică în vederea descoperirii de  noi rezerve de gaze naturale şi pentru introducerea în exploatare a unor noi capacități de producție.”

Proiectul Snagov constă în dezvoltarea unei infrastructuri care conţine instalații tehnologice pentru 11  sonde, 4 grupuri de sonde, conducte colectoare, o stație de uscare și un panou de măsurare gaze.

La rândul să, Ministrul Energiei a transmis: „ Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o țară independentă energetic. Aș dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcțiune stația de uscare Coșereni, fiind introduse în producție 3 sonde. Este vorba despre o investiție de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coșereni. De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producție, în zona Snagov, cel puțin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi. Din 2021 până în prezent Romgaz a pus în producție 14 noi sonde de exploatare.”

    Trimite prin e-mail