sâmbătă, 4 iunie 2022

Publicat la 6/04/2022 12:08:00 p.m. de

Retragerea cu torţe a claselor a VIII-a

 

Şcoala Gimnazială nr.3 Copşa Mică, structură a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, a organizat joi 2 iunie, pentru elevii claselor a VIII-a, celebra „Retragere cu Torţe”.

Această zi a fost de neuitat pentru toţi cei care au sărbătorit terminarea ciclului gimnazial şi totodată despărţirea de „marea familie” a Şcolii Gimniaziale nr.3, care le-a fost cea de a doua casă timp de 8 ani.

Ritualul retragerii cu torțe simbolizează trecerea elevilor din ciclul gimnazial în cel liceal, fiind văzut în special la retragerea elevilor de la liceele militare. Ideea marcării evenimentului a apărut şi la Copșa Mică în urmă cu 16 ani, când a fost organizat pentru prima dată. Evenimentul a început la ora 14:00, în prezenţa oficialităţilor locale, a părinţilor şi rudelor absolvenţilor, a profesorilor şi a altor invitaţi.

După premierea absolvenţilor de clasa a VIII-a a urmat predarea ştafetei şi a cheii onorifice reprezentanţilor claselor a VII-a şi s-a încheiat bineînţeles cu ceremonialul retragerii cu torţe.

„Urăm tuturor elevilor o vacanță plăcută iar absolvenților claselor a VIII-a succes la examenele care urmează!” au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică.

    Trimite prin e-mail