miercuri, 1 iunie 2022

Publicat la 6/01/2022 05:35:00 p.m. de

Refugiații ucraineni din Mediaș și-au făcut pagină pe Facebook

Refugiații ucraineni care au ajuns în Mediaș s-au constituit într-o comunitate care, de astăzi, are și o pagină pe Facebook – ”Ukrainians in Mediaș”.

În primul mesaj postat astăzi de administratorii paginii, atât în limba română cât și în limba ucraineană, refugiații ucraineni din Mediaș își exprimă recunoștința față de comunitatea medieșeană care le-a oferit sprijin și șansa unei vieți normale și liniștite, alături de copiii lor, chiar dacă sunt departe de țara natală.
”Bună ziua! Noi suntem ucrainenii care au venit în Mediaș din colțurile diferite ale Ucrainei din cauza războiului în țara noastră. Suntem foarte diferiți, dar suntem la fel de recunoscători să fim aici, printre locuitorii inimoși și sufletiști ai Transilvaniei.
Deja avem un spațiu educațional confortabil, cu lecții de limba română, engleză, limba și literatura ucraineană. Copiii noștri merg cu mare drag la școli și cercuri locale, iar adulții învață cu spor limba română, se interesează de istoria locului și deja lucrează în diverse locuri în oraș.
Fiecare dintre noi simte sprijinul constant și căldura voastră, iar asta ne motivează să fim utili comunității pașnice și liniștite a Mediașului, creând viitorul fericit și vesel împreună”.
Postarea este însoțită și de o poză de grup cu ucrainenii care, de la începutul războiului, au ajuns în Mediaș și încearcă să ducă o viață normală și să se integreze în comunitatea de aici.
    Trimite prin e-mail