joi, 2 iunie 2022

Publicat la 6/02/2022 08:32:00 a.m. de

Au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș pentru anul școlar 2022-2023

Școala Postliceală Auxila Mediaș a demarat procesul de înscriere pentru anul școlar 2022-2023. Acesta va avea loc până în data de 10 septembrie. Unitatea de învățământ oferă viitorilor săi elevi un număr de două specializări și anume „Asistent medical generalist“, respectiv „Asistent medical de farmacie“. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.

 

Săptămâna aceasta s-a dat startul înscrierilor la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, școala are în oferta sa educațională 100 de locuri la specializarea „Asistent medical generalist“ și 30 de locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie“. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, luând în calcul media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire
„Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, a declarat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
Bază materială modernă
 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic, prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.
 
Voluntariat pe perioada verii
 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Cortul Auxila va fi prezent în lunile următoare în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou.

 
Zâmbet de copil
 
Școala Postliceală Auxila Mediaș derulează, în perioada mai-decembrie, proiectul intitulat „Zâmbet de copil“. Unitatea de învățământ medieșeană a câștigat un grant oferit de Fundația „Nouă ne pasă“. Obiectivul proiectului este promovarea igienei cavității bucale, iar publicul țintă este format din 425 de elevi care învață în clasele primare la școli din mediul rural, în zona de nord a județului Sibiu. Activitățile se vor derula cu ajutorul unui medic stomatolog,  al cadrelor didactice și al voluntarilor din Școala Postliceală Auxila Mediaș. Elevii primesc periuțe și pastă de dinți, dar și materiale care să îi ajute să conștientizeze importanța igienei orale.

 
Proiect în premieră
 
Școala Postliceală Auxila Mediaș derulează în premieră un proiect Erasmus+. Unitatea de învățământ a obținut, cu sprijinul partenerului german BMS Pflege-und Hilfsdienste GmbH, un grant de 60.000 de euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. În cadrul acestuia, 20 de elevi vor desfășura un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german, iar cinci cadre didactice vor lua parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice. Proiectul Eramus + se va derula până la sfârșitul lunii februarie 2023.
    Trimite prin e-mail