marți, 28 iunie 2022

Publicat la 6/28/2022 05:18:00 p.m. de

Neagu Nicolae: Traversăm vremuri dificile, guvernate de pandemie, război și inevitabil de crize financiare (CP)

Traversăm vremuri dificile, guvernate de pandemie, război și inevitabil de crize financiare, în care misiunea noastră, a celor aflați la putere, nu este doar de a conduce țara pe drumul cel bun, ci si de a fi alături de oamenii fără speranță, transmite senator PNL Sibiu Neagu Nicolae într-un comunicat remis azi redacției. 

„Și din păcate, nu sunt puțini. Peste 3, 2 milioane dintre români trăiesc cu speranța că vor prinde zile mai bune. Ne-am propus împreună ca în următorii 5 ani, numărul celor aflați în pragul sărăciei să scadă cu 20%. Primele măsuri le-am luat. Nu este foarte mult, dar este o gură de oxigen.

Astfel, alături de colegii mei senatori am votat cu majoritate de voturi inițiativa Guvernului de a modifica Ordonanța prin care persoanele fără ajutor să fie sprijinite cu tichete sociale în valoare de 250 de lei.

Modificările pe care le-am făcut se referă în primul rând la reglementarea unor aspecte care să ajute toate  categoriile de persoane care au cu adevărat nevoie, în această perioadă, de o mână de ajutor.

Astfel, pe lângă pensionarii cu venituri de sub 1500 de lei vor primi tichete copiii și adulții cu handicap grav ori familiile cu 2 copii si venituri mai mici de 600 de lei pe membru sau persoanele fără adăpost.

S-a stabilit ca expresia „venit lunar net” să fie înlocuită cu sintagma „venit lunar realizat”, astfel încât să se respecte limbajul fiscal folosit de ANAF.

Totodată, s-a hotărât excluderea din categoria veniturilor realizate a acelora neimpozabile, așa cum sunt ele recunoscute de Codul Fiscal.

Astfel, venituri lunare realizate de persoane fizice, potrivit Codului Fiscal,  pot fi cele din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor, investiții și venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, premii și jocuri de noroc. Ajutorul este suportat parțial din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat”.

    Trimite prin e-mail