marți, 3 mai 2022

Publicat la 5/03/2022 09:30:00 a.m. de

Alergare în scop caritabil pe Via Transilvanica

Ultramaratonul Transylvania Legends ajunge anul acesta la Mediaș.
 
 
Ediția a II-a a ultramaratonului este un eveniment social în care, timp de nouă zile, se aleargă pe cel mai frumos drum din țară, Via Transilvanica, singura zonă din Europa ce a rămas la fel ca în secolul al XIX – lea, un adevarat patrimoniu al Europei. Participanții aleargă 654 kilometri pentru Așezământul de copii „Sfântul Leontie” Rădăuți, pentru că fiecare copil are nevoie de învingători alături de el.
 
Drumul care unește
 
Ediția a II-a a Ultramaratonului Transylvania Legends se va desfășura în perioada 13 – 21 mai. Traseul ultramaratonului Transylvania Legends, parte din Via Transilvanica – drumul care unește, se desfășoară în opt etape. Plecarea se va face de la Putna, din fața mănăstirii, și sosirea va fi la Mediaș, la Șura din Binder Bubi. Traseul are o lungime de 654 kilometri și o diferență de nivel pozitivă de 19.820 metri. Traseul străbate patru regiuni istorice și culturale: Bucovina, Ținutul de Sus, Ținutul Secuiesc și Ținutul Săsesc, trecând prin zone împădurite cu urcări și coborâri abrupte, goluri alpine, pășuni, drumuri forestiere, poteci, porțiuni cu asfalt, prin sate si orașe. Marcajele sunt bornele kilometrice cunoscute de pe Via Transilvanica, legendarul drum al României.
 
Curse pentru toți
 
Etapa a 2-a și etapa a 8-a din cadrul competiției au și etape de maraton și semimaraton. Astfel, etapa a 8-a de ultramaraton, Sighișoara – Mediaș, va avea mai multe probe de alergare. Este vorba despre un ultramaraton pe distanța de 67,3 kilometri, de Maratonul Cetăților de la Mălâncrav până în Mediaș, pe distanța de 41,8 kilometri, cu 1.639 diferență pozitivă de nivel, de Semimaratonul Cetăților de la Biertan – Mediaș, pe distanța de 25,8 kilometri, cu 1080 metri diferență pozitivă, de Cursa copiilor mici și mari, respectiv Cursa familiei. În cazul ultimelor două, locul de desfășurare va fi La Șură în zona Binder Bubi.
 
Promovează cetățile săsești
 
Ultramaratonul se desfășoară în sistemul Multi Stage-Self-Supported fiind compus din 8 etape. Sunt așteptați la Ultramaraton participanți atât din zona cetăților săsești, cât și din alte zone ale țării. Una dintre noutățile aduse de această ediție a Ultramaratonului Transylvania Legends o reprezintă dorința organizatorilor de a promova cetățile săsești, cum sunt Sighișoara, Mălâncrav, Biertan și Mediaș. Astfel este organizată proba de maraton și cea semimaraton a Cetăților Săsești. Ultramaratonul Transylvania Legends, ediția a II-a, va începe vineri, 13 mai și se va încheia sâmbată, 21 mai. Evenimentul este organizat de către Tikaboo România, cu sprijinul Primăriei Mediaș.
    Trimite prin e-mail