marți, 19 aprilie 2022

Publicat la 4/19/2022 08:57:00 p.m. de

Nicolae Neagu: Mai mulți bani pentru dezvoltarea comunităților locale

Senatorul liberal Nicolae Neagu anunță suplimentarea cu 15,5 miliarde de lei a Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, un nou pas extrem de important pentru dezvoltarea comunităților locale.


Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat a acordat astăzi raport favorabil pentru suplimentarea programului „Anghel Saligny“, arată senatorul sibian Nicolae Neagu.
 
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2022 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi pentru modificarea art.1 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny" prevede suplimentarea cu 15,5 miliarde de lei a programului, urmând ca banii alocați suplimentar să fie împărțiți astfel:
- 10 miliarde de lei alocați pentru acoperirea solicitărilor privind investiţiile în drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, dar şi variante ocolitoare ale localităţilor.
- 5,5, miliarde de lei pentru cele 105 obiective de investiții care nu au primit finanțare prin programul Infrastructură Mare și vizează extinderea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale. 
Cunoscând bine necesitățile și nevoile reale din comunitățile locale, am încercat constant să fiu partener de discuție cu reprezentanții comunităților locale în vederea susținerii dezvoltării lor și a acoperirii necesităților pe care acestea le au“, transmite senatorul Nicolae Neagu.
    Trimite prin e-mail