marți, 19 aprilie 2022

Publicat la 4/19/2022 04:35:00 p.m. de

„Cântă la toacă de-a dreptul dumnezeiește“

Matei Cheptea a fost invitat de curând la Parohia Ortodoxă Dumbrăveni II, unde i-a impresionat cu talentul său pe toți cei prezenți în biserică. Are 10 ani și este elev în clasa a IV-a la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș.
Matei are un talent deosebit: cântă la toacă. 

„Acum câteva zile l-am avut ca invitat pe Matei Cheptea – are 10 ani și poartă un talent aparte: cântă la toacă de-a dreptul dumnezeiește, cum s-ar spune. Matei este elev în clasa a IV -a la Colegiul Național ”Doamna Stanca” , secția germană din Făgăraș și susține că cel care l-a îndrumat la toacă a fost tatăl său și ușor a prins drag și a descoperit că are și talent, ca urmare se întoarce cu premii de la fiecare concurs la care participă.
Înainte de a ajunge în Dumbrăveni, Matei a participat la 8 concursuri de toacă; de 7 ori a obținut premiul I și o singură dată premiul III. Săptămâna trecută, la biserica din Gurahonț, județul Arad s-a desfășurat un concurs de bătut toaca, numit „Cântecul care te cheamă la rugăciune”, o competiție care a adunat în jur de 80 de participanți printre care a fost și Matei. Reprezentația tânărului făgărășean a fost apreciată de organizatori, acordându-i cel mai mare premiu. Felicitări, Matei!” au transmis reprezentanții Parohiei Ortodoxe Dumbrăveni II. 
    Trimite prin e-mail