vineri, 15 aprilie 2022

Publicat la 4/15/2022 08:55:00 a.m. de

„Licean pentru o zi“, la Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș

Liceul Teoretic „Axente Sever“ a organizat, ieri, Ziua Porților Deschise


Activitatea dedicată elevilor claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din municipiul Mediaș și din împrejurimi a avut loc ieri, 14 aprilie. Viitorii absolvenți de gimnaziu au avut ocazia să ia parte la experimentele din cabinetele unității de învățământ, precum și la concursuri de atletism, fotbal, handbal, baschet sau tenis de masă, în sala de sport. A fost și un concurs pe teme de cultură generală, iar participanții au fost puși la curent cu oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023.

Porți deschise
 
Acțiunea „Licean pentru o zi” s-a reluat în acest an la Liceul Teoretic „Axente Sever”, după întreruperea cauzată de pandemie. „Liceul Teoretic Axente Sever și-a deschis din nou porțile către viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a, după doi ani de restricții datorate pandemiei. Unitatea noastră de învățământ a invitat elevii claselor a VIII-a din municipiul Mediaș și din împrejurimi să ne treacă pragul în cadrul popularei activități „Licean pentru o zi”.
Cadrele didactice și elevii liceului nostru și-au luat în serios rolul de gazdă pentru viitorii absolvenți, și de ce nu, viitori axentiști. În acest sens oaspeții noștri au apreciat spațiul verde mai mult decât generos de care dispune liceul medieșean, corpurile de clădire ale unității noastre de învățământ și nu în ultimul rând surprizele liceenilor axentiști.“, transmite conducerea Liceului Teoretic „Axente Sever“.
 
Activități bogate
 
Elevii claselor a VIII-a au avut prilejul de a participa la experimentele desfășurate în cabinetele de chimie, fizică și biologie, la concursuri în cabinetele de informatică, limba română și geografie, și au testat aparatura din sala de fitness de la subsolul corpului de clădire C. De asemenea o bună parte dintre elevii școlilor gimnaziale au participat atât la concursurile sportive de fotbal, handbal, baschet, tenis de masă și atletism desfășurate în sala de sport a liceului medieșean, cât și la concursul pe teme de cultură generală din sala festivă.
 
Elevi premiați
 
Liceenii de la „Axente Sever“ le-au oferit viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a insigne și pixuri personalizate, iar participanții la concursurile sportive și de cultură generală au primit și premii din partea organizatorilor. „Cu acest prilej, oaspeții noștri au simțit ce înseamnă să fie liceeni pentru o zi și au aflat oferta educațională a Liceului Teoretic Axente Sever. Fiecare absolvent al clasei a VIII-a se poate regăsi în specializările variate pe care unitatea noastră de învățământ le pune la dispoziția viitorilor boboci.“, arată conducerea Liceului Teoretic „Axente Sever“
 
Oferta educațională
 
La profilul real, absolvenții claselor a VIII-a ei pot opta pentru o clasă de Științele Naturii intensiv Engleză, o clasă de Științele Naturii și o clasă de Matematică Informatică intensiv Informatică. La profilul uman există o clasă de Filologie intensiv Engleză și o clasă de Științe Sociale, iar pentru profilul sportiv există specializarea de Instructor Sportiv. 
„Putem spune că a fost o zi deosebită, plină de emoții și de bucuria revederii dintre foștii elevi (actual axentiști) și actualii elevi ai școlilor gimnaziale, și ne dorim ca un număr cât mai mare dintre aceștia să devină la rândul lor axentiști începând din această toamnă.
Foarte multe instantanee ale acestei activități au fost surprinse de liceeni pasionați de fotografie și film, precum Andrei Horvath din clasa a X-a Matematică Informatică.“










Fotografii: Liceul Teoretic „Avram Iancu“ Mediaș

 

    Trimite prin e-mail