joi, 14 aprilie 2022

Publicat la 4/14/2022 07:41:00 p.m. de

„Investițiile sunt piatra de temelie pentru o Românie sustenabilă!“

Deputatul Christine Thellmann a susținut o declarație politică intitulată „Investițiile sunt piatra de temelie pentru o Românie sustenabilă!“. Aceasta se referă la două programe destinate stimulării înființării întreprinderilor mici și mijlocii. Prin intermediul acestora, antreprenorii vor primi bani pentru locurile de muncă create, își vor putea procura echipamente tehnologice, achiziționa spații de lucru și de producție, mijloace de transport sau chiar mobilier ori aparatură birotică.
 
 
Anul acesta se va desfășura a treia ediție a programului Start-up Nation, destinat stimulării înființării întreprinderilor mici și mijlocii. După ce, în luna februarie, a fost pusă în dezbatere publică procedura pentru implementarea programului, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că lansarea ediției ar putea avea loc la finalul lunii aprilie. 
„Salut inițiativa Guvernului de a pune în dezbatere publică două programe care vor veni în sprijinul mediului de afaceri. Este vorba despre Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii «Start-up Nation – ROMÂNIA» cu 10.000 de beneficiari și Programul «Start-up Nation pentru DIASPORA», ce va fi structurat ca un Pilon în cadrul «Start-up Nation – ROMÂNIA» cu 1.000 de beneficiari. O economie puternică este o economie în continuă creștere, iar un stat prosper este unul care are grijă de firmele autohtone. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă în domeniul turismului și se va dezvolta și turismul local prin crearea de noi IMM-uri“, spune deputatul de Mediaș.
Bani pentru locuri de muncă
 
Bugetul alocat pentru aceste măsuri este de 520 milioane de lei, dintre care Pilonul I Start-up Nation România - 500 milioane de lei, iar Pilonul II Start-up Nation Diaspora - 20 milioane de lei. Fiecare antreprenor poate accesa 100.000 de lei dacă va crea un singur loc de muncă și 200.000 de lei pentru crearea a două locuri de muncă. Se vor putea procura echipamente tehnologice, achiziționa spații de lucru și de producție, mijloace de transport sau chiar mobilier sau aparatură birotică.
„Reamintesc că aceste două programe vin după ce, în luna decembrie a anului trecut, au fost puse pe picioare alte două programe, Programul de promovare a exporturilor și Programul de promovare a turismului. Cel mai bun mod de a sprijini România este prin a pune banii statului să producă, să-i investim, nu să-i cheltuim. Îndemn tinerii întreprinzători, creativi, care au o idee și vor să o transforme în realitate, să valorifice oportunitățile oferite de stat și îi invit să contribuie cu sugestii și propuneri inclusiv la îmbunătățirea acestor proiecte aflate în dezbatere publică“, a mai arătat Christine Thellmann în declarația politică susținută în plenul Camerei Deputaților.
Obiectivul programului
 
Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-up Nation – ROMÂNIA“ este un program de încurajare și de stimulare a înființării întreprinderilor mici și mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului. Obiectivul său principal îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială și crearea de noi locuri de muncă.
    Trimite prin e-mail