miercuri, 13 aprilie 2022

Publicat la 4/13/2022 01:22:00 p.m. de

A fost reținut cel care a ucis-o pe femeia din Mediaș. Este un tânăr de 17 ani

 

Prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a transmis că s-a reușit reținerea celui care a ucis-o marți pe femeia de 74 de ani din Mediaș.

Este vorba de un tânăr de 17 ani, care se pare că ar fi comis crima din motive rasiale. El ar fi crezut că bătrâna pe care a atacat-o ar fi de etnie romă.

Tânărul este de cetățenie germană și se afla în plasament într-o localitate apropiată de Mediaș.

„În data de 13.04.2022, ora 2,45 procurorul criminalist a dispus reținerea unui minor, cetăţean german,  în vârstă de 17 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 , cu aplic. art.113 alin.3 şi art. 77 lit.h Cod penal.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, rezultă că la data de 12.04.2022, în jurul orei 12:30, inculpatul  a omorât o femeie în vârstă de 74 ani, pe considerente de rasă, secţionându-i zona gâtului cu un cuţit, în timp ce se afla în zona garajelor din apropierea străzii Păltiniş din mun. Mediaş, jud. Sibiu.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, tehnicienilor criminalişti din cadrul IPJ Sibiu, Poliţia mun. Mediaş şi structurile arondate acestei instituţii, al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi al traducătorului autorizat” se arată în comunicatul parchetului.

    Trimite prin e-mail