marți, 1 martie 2022

Publicat la 3/01/2022 08:44:00 a.m. de

Solidaritate cu Ucraina

Zeci de persoane s-au alăturat deja campaniilor lansate la Mediaș, în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina. Au donat alimente neperisabile, produse de igienă și haine, începând de sâmbătă, la sediul Direcției de Asistență Socială de la fosta unitate militară de aviație. De asemenea, sunt și mai multe familii din Mediaș și zonă care și-au manifestat disponibilitatea de a găzdui refugiați din Ucraina.

Coadă la donații, la Biserica Ortodoxă din Vitrometan
 
La Biserica ortodoxă din Vitrometan continuă și azi campania de strângere de fonduri pentru refugiații ucraineni. Acțiunea a demarat de duminică la lăcașul de cult de pe strada Calafat și se bucură deja de un interes crescut din partea medieșenilor impresionați de drama vecinilor din Ucraina. Duminică, 305 medieșeni au donat peste 33.000 lei, iar trei persoane au oferit cazare pentru refugiați. Luni după-amiază, peste 100 persoane au trecut pragul lăcașului de cult din cartierul Vitrometan din dorința de a ajuta, atât cât a putut fiecare. „Am pornit o campanie de strângere de fonduri pentru refugiații ucraineni. Vom strânge doar bani pe tabele. Dacă sunt voluntari care doresc să meargă împreună cu noi spre graniță, vă rugăm să ne scrieți pe numărul 0743.107.867. Vă vom comunica fiecare acțiune pe care o vom întreprinde pe pagina de Facebook a Parohiei”, a fost mesajul postat de preotul Cornel Piţigoi pe pagina din rețeaua de socializare Facebook a lăcașului de cult.
 
Pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11
 
Reamintim, Primăria Mediaș a demarat o campanie de strângere a unor ajutoare pentru refugiații din Ucraina. Municipalitatea, prin Direcția de Asistență Socială, pune la dispoziție un spațiu unde se colectează alimente neperisabile pentru a fi trimise familiilor ucrainiene care au mare nevoie de acestea. Persoanele care vor fi să fie alături de acestea sunt așteptate zilnic între orele 13:00-17:00 la adresa Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, zilnic între orele 13:00-17:00. De asemenea, cei care pot pune la dispoziție locuri de cazare sunt rugați să apeleze Primăria Mediaș.
Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, îi îndeamnă pe medieșeni să se implice în campania de strângere de ajutoare umanitare pentru refugiații din Ucraina, demarată de Primăria Mediaș prin Direcția de Asistență Socială. „Dragi medieșeni, vă îndemn să fim cu toții alături și să nu rămânem indiferenți la perioada tragică prin care trec mii de familii ucrainiene. Doamne ajută!“, este mesajul edilului-șef.
    Trimite prin e-mail