miercuri, 2 martie 2022

Publicat la 3/02/2022 03:30:00 p.m. de

Primii refugiați din Ucraina ajunși pe Tărâmul Tuberozelor

Noaptea trecută au ajuns în Hoghilag 53 de refugiați din Ucraina, majoritatea copii.

Acest lucru a fost posibil prin efortul Fundației Restote și cu buna colaborare dintre Primăria Hoghilag și Fundația ”OAMENI de bine” din Prod. Deocamdată refugiații au fost cazați și li s-a oferit tot ceea ce au nevoie pentru a-și continua drumul spre Germania.
Primăria Hoghilag și-a oferit deschis sprijinul pentru refugiații ucraineni, iar primarul comunei, Nicolae Lazăr a anunțat încă de la începutul acestei săptămâni că lucrează la o bază de date cu familiile din comună, inclusiv din cele două sate aparținătoare, Prod și Valchid, dispuse să primească refugiați din Ucraina, dacă va fi nevoie.
”Cei care vor și pot ajuta, sunt rugați să sune la telefoanele: 0743399905, 0737026311 sau să completeze formularul de mai jos. https://forms.gle/TzETyhvvnHCBZWZC7. Mulțumesc hoghilagenilor, valchizenilor și prozenilor pentru sufletul lor mare și sunt convins că vor sări în ajutorul semenilor noștrii ucrainieni care în aceste momente trec prin momente extrem de grele”, este apelul făcut de Nicolae Lazăr, pe pagina personală de facebook.
    Trimite prin e-mail