marți, 8 martie 2022

Publicat la 3/08/2022 10:06:00 a.m. de

Gaz Metan încheie sezonul regulat cu o înfrângere categorică

Gruparea de pe Târnava Mare a terminat sezonul regulat cu o nouă înfrângere. Formația lui Flavius Boroncoi a fost învinsă de Chindia Târgoviște cu scorul de 4-0. Oaspeții au marcat de trei ori în prima repriză, prin Andrei Șerban și Daniel Florea de două ori, și o dată în actul secund, prin golul semnat de Doru Popadiuc. La începutul săptămânii viitoare, Gaz Metan va disputa prima partidă din play-out, în deplasare cu FC Botoșani. Partida se va disputa luni seara, de la ora 18.00.
 
Partida dintre Gaz Metan și Chindia Târgoviște a fost 
poate ultima din istoria clubului de pe Târnava Mare

Chindia Târgoviște a avut prima ocazie în minutul 4, atunci când portarul Erik Grosz a respins foarfeca lui Tsvetelin Chunchucov. Peste un minut, Andrei Șerban a trimis mingea spre poartă, Grosz a respins într-o primă fază, iar balonul i-a revenit jucătorului oaspeților, care a trimis-o în poartă. Chindia și-a dublat avantajul în minutul 34, atunci când Daniel Florea a înscris cu o lovitură de cap din plonjon. Peste trei minute, același Florea a trimis mingea în poartă după o lovitură de colț bătută de pe partea dreaptă a terenului. În ultimul minut al primei reprize, alb-negrii au avut șansa de a marca după o lovitură liberă executată repede, însă șutul lui Cristian Avram a fost respins în corner de Cătălin Căbuz.
 
Încă un gol primit
 
Prima ocazie a reprizei secunde a aparținut tot Chindiei. În minutul 67, Doru Popadiuc a șutat pe lângă poarta Gazului. Peste alte două minute, portarul Erik Grosz a fost la post la șutul lui Richard Sila. În minutul 77 s-a făcut 4-0 pentru formația vizitatoare. Popadiuc a șutat din careul de 16 metri, mingea a fost deviată de Felix Mathaus și s-a oprit în poartă. În finalul jocului, Ismael Kanda a luat o acțiune pe cont propriu în partea dreaptă, dar a șutat pe lângă poarta Chindiei.
 
Vor să continue
 
La finalul partidei cu Chindia, antrenorul alb-negrilor a explicat că diferența de valoare, forță și experiență și-a spus cuvântul. Flavius Boroncoi a mai spus că își dorește ca echipa să continue campionatul, dacă acest lucru va fi posibil. „Știam că este o diferență de valoare între noi și Chindia, dar am decis împreună cu jucătorii mai experimentați ca fiind poate ultimul meci - eu sper să nu fie! - să folosim copiii să joace, să aibă meciuri, pentru că nu se știe ce se va întâmpla de acum încolo, poate vom putea continua și pe ei mă bazez. Despre joc: au avut atitudine, determinare, dar s-a văzut diferența de forță între adversari și noi, dar și diferența de experiență, bineînțeles”, a explicat antrenorul Flavius Boroncoi.
 
Schimbări în conducere
 
La începutul acestei săptămâni a avut loc Adunarea Generală a membrilor Clubului Gaz Metan. Conform paginii oficiale a alb-negrilor, a fost modificată componența Consiliului Director al clubului. „Luni a avut loc Adunarea generală a membrilor Clubului Gaz Metan Mediaș. În cadrul acesteia a fost luată o hotărâre care a vizat modificarea componenței Consiliului Director al clubului. Astfel, din noul Consiliu Director fac parte Dorel Vlașin, Horia Dăian, Ion Tătaru, Florin Rusu și Eric de Oliveira. Într-o altă ședință, Consiliul Director a hotărât numirea lui Marius Nistor în funcția de președinte al clubului. În zilele următoare modificările vor fi depuse pentru a fi înregistrate la Judecătoria Mediaș“, se arată în postarea de pe pagina oficială din rețeaua de socializare Facebook.
 
Aplauze la scenă deschisă

Mihai Moraru, fostul jucător, antrenor și organizator de competiții, 
a sărbătorit 50 ani de activitate la Gaz Metan
 
Partida dintre Gaz Metan și Chindia Târgoviște, poate ultima din istoria clubului de pe Târnava Mare, a avut înainte de start un moment deosebit. Mihai Moraru, golgeterul all-time al echipei și Eric de Oliveira, cel mai bun marcator străin din Liga 1, au fost aplaudați la scenă deschisă de către spectatorii prezenți la stadion. Moraru, fostul jucător, antrenor și organizator de competiții al clubului, cel care a marcat peste 230 goluri în tricoul alb-negru, a sărbătorit 50 ani de activitate la Gaz Metan și a fost aplaudat la scenă deschisă de către spectatorii prezenți. Eric de Oliveira Pereira a dat startul partidei. Cel mai bun marcator străin din Liga 1 și unul dintre jucătorii care a intrat în istoria Gazului Metan s-a retras astfel din fotbal.

Eric de Oliveira Pereira s-a retras din fotbal, 
dar a intrat definitiv în istoria clubului medieșean
 
FLAVIUS BORONCOI | antrenor
 
„Eu sper să putem continua. Eu sunt pregătit, mă ocup de echipă în plan sportiv, mai departe nu știu exact ce va fi. Noi vrem să continuăm, asta cu siguranță, dar rămâne de văzut dacă se va și putea.“
    Trimite prin e-mail