luni, 7 martie 2022

Publicat la 3/07/2022 11:53:00 a.m. de

Auxila în lumea Erasmus

Școala Postliceală Auxila Mediaș a obținut, cu sprijinul partenerului german PKZ Pflege-Kompetenz-Zentrum AG, un grant de 60.000 euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. În cadrul acestuia, 20 de elevi vor desfășura un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german, iar cinci cadre didactice vor lua parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice.
 
 
Școala Postliceală Auxila Mediaș va derula în premieră un proiect Erasmus+. Unitatea de învățământ a reușit să obțină un grant de 60.000 euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii in context european“. „Suntem bucuroși să anunțăm că școala noastră a obținut finanțare în cadrul unui proiect Erasmus +, un proiect cu titlul «Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european». Este un grant de 60.000 euro realizat împreună cu un partener german, PKZ Pflege-Kompetenz-Zentrum AG. Mă bucur că am reușit și am colaborat atât de bine cu partenerul german în scrierea acestui proiect. Mă bucur că am reușit să îl câștigăm. Aș vrea să subliniez faptul că unul dintre avantajele de a face parte din marea familie a Uniunii Europene sunt aceste proiecte pe care le putem derula împreună cu parteneri din afara țării și de a aduce practice un plus valoare. Să nu uităm că elevii și cadrele didactice care vor fi formate în cadrul acestui proiect se întorc cu experiență aici și vor fi mult mai bine pregătiți pentru ceea ce înseamnă piața muncii din România“, a declarat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Două componente
 
În cadrul proiectului, 20 de elevi ai școlii medieșene de la specializarea Asistent medical generalist vor merge să facă practică în Germania. De asemenea, cinci cadre didactice își vor forma competențe profesionale în domeniul lor de activitate. „Acest proiect are mai multe laturi, dintre care pot să amintesc în primul rând un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german pentru 20 de elevi. Derularea acestui stagiu de pregătire are ca scop îmbunătățirea competențelor specifice pregătirii practice în domeniul de calificare asistent medical generalist. O altă latură este se referă la organizarea unei activități care să formeze competențe profesionale pentru profesorii VET prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică. Aici o să avem implicate cinci cadre didactice care predau nursing, deci pregătire practică la specializarea Asistent medical generalist“, mai spune Pasc.
 
Proiecte în derulare
 
Auxila are în derulare, în prezent, și alte proiecte de parteneriat cu alte școli postliceale din România. Un alt proiect actual, finanțat de compania Romgaz, vizează dotarea școlii cu aparatură și material didactic specific. Totodată au început pregătirile pentru acțiunea de tradiție „Cortul Auxila“, care se va desfășura în perioada mai-septembrie 2022. Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, organizează și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou.
    Trimite prin e-mail