miercuri, 9 februarie 2022

Publicat la 2/09/2022 10:06:00 p.m. de

Schimbări climatice. Primăria Mediaș are nevoie de părerile voastre

Problematica schimbărilor climatice și impactul acestora asupra mediului înconjurător sunt teme de larg interes, care își pun amprenta asupra dezvoltării comunităților umane și ridică o serie de provocări cu care ne confruntăm atât la nivel național, dar și regional și local.


Primăria municipiului Mediaș va participa, în perioada următoare, la elaborarea unor studii și a unui plan de măsuri specifice, în cadrul unui amplu proiect derulat la nivel județean, intitulat ,,Schimbări climatice – Plan de acțiuni pentru atenuare și măsurile necesare pentru adaptare în județul Sibiu“, în valoare de 600.000 de lei, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul conferinței de lansare a proiectului, la care a participat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, alături de alți factori decidenți la nivel județean și național, au fost anunțate obiectivele concrete și principalele activități din cadrul acestui proiect, din care amintim: elaborarea a două studii climatice dezvoltate la scară locală pentru municipalitățile Mediaș și Sibiu și planuri de acțiune pentru atenuarea schimbărilor climatice, identificarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice, elaborarea unui Ghid de bune practici care să vină în sprijinul celorlate comunități locale din județ și din țară.

Un aspect deosebit de important în reușita acestui proiect îl reprezintă opiniile și sugestiile tuturor medieșenilor, referitoare la aspectele mai sus amintite.
Opiniile formulate prin intermediul chestionarului propus vor sta la baza elaborării planurilor măsurilor de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.
Formularul poate fi completat on line accesând site-ul www.primariamedias.ro, secțiunea Știri.
„Contăm în mod deosebit pe implicarea întregii comunități medieșene în găsirea celor mai bune soluții pentru ca scopul acestui proiect să fie atins și, în acest fel, să oferim împreună o șansă pentru o viață de calitate generațiilor viitoare”, transmite Primăria Mediaș.

    Trimite prin e-mail