marți, 15 februarie 2022

Publicat la 2/15/2022 08:34:00 a.m. de

Drumeție pe Terra Saxonum, între Axente Sever și Șeica Mică

Cei de la „Anii Drumeției” au explorat sâmbătă o nouă porțiune din Via Transilvanica: Terra Saxonum, pe segmentul Axente Sever – Șeica Mică.

Anii Drumeției: „Aerul cald și razele de soare revărsate asupra colinelor ne-au introdus pentru o zi în atmosfera de primăvară, atât pe noi, cât și pe viețuitoarele din pădure. Am observat împreună diferite urme de animale: căprioare, bursuci și, cele mai numeroase, de urși. Doar urme, însă, pentru că am fost un grup numeros (și gălăgios). Zidurile bisericii fortificate din Șeica Mică ne-au spus povestea lor, bine păstrată de secole întregi, despre tipul de organizare a comunității și rolul bisericii – inclusiv cel de adăpost, în caz de invazie. A fost o drumeție pe cinste! Le mulțumim celor care ne-au însoțit și ghizilor noștri, Adela Dadu și Petre Dadu”.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

    Trimite prin e-mail