miercuri, 2 februarie 2022

Publicat la 2/02/2022 09:05:00 a.m. de

„Am un vestiar care suferă foarte mult“

Gaz Metan se pregătește de vizita Rapidului, după înfrângerea de la Voluntari, unde a cedat cu 1-3 (1-2). Meciul este programat vineri, de la ora 19,55, pe stadionul Gaz Metan.

Alb-negrii caută să-și mute gândurile de la situația financiară a clubului pentru o prestație solidă, care să le aducă punctele puse în joc. În acest moment se află pe poziția a 13-a în clasamentul Ligii I, cu doar 6 victorii și 5 egaluri în 23 de etape. În foame de puncte se află și echipa din Giulești, locul 7, la doar 2 puncte de play-off. Ca urmare, se anunță un meci aprins, deschis oricărui rezultat.  

Ai noștri au plecat steagul la Voluntari, unde au încasat două goluri în primele 20 de minute ale partidei. Vadim Rață deschidea scorul în minutul 2 cu un șut din voleu, din afara careului de 16 metri, pentru ca Adam Nemec să repete isprava în minutul 20. Gazul a reintrat în joc după golul lui Christian Irobiso chiar înainte de pauză ('45) la capătul unui contraatac rapid, după o degajare greșită a portarului advers. Din păcate, actul secund nu a adus schimbarea sperată în jocul medieșenilor, gazdele controlând destul de clar ostilitățile. Pe acest fond, Denis Ciobotariu a readus diferența la 2 goluri, în minutul 67. 

„Am luat trei goluri pe greșeli de poziționare, de marcaj, de lipsă de reacție. Dacă le luăm pe fiecare în parte, toată echipa e vinovată. Nu caut vinovați, toți suntem, inclusiv eu. Dar prea ușor. Am lucrat tactic, știam exact mișcările lui Nemec, Fulop, Rață, am și reglat ce s-a putut la pauză, dar în anumite momente își spune cuvântul și valoarea. Plus că e greu când îți lipsesc jucători care dau echilibru și valoare și încredere. Asta este. Să sperăm că o să câștigăm cu Rapid“, a arătat Ilie Poenaru după meci.

Situație complicată

Tehnicianul alb-negrilor a vorbit din nou despre situația extrem de dificilă de la echipă cauzată de problemele financiare cu care se confruntă clubul. „Da, e grea soarta. Să sperăm că poate cumva, nu știu cum, se vor rezolva problemele. Datoria mea este să fac această echipă să joace, să se prezinte onorabil și să luăm puncte. Cealaltă parte e treaba conducerii și nu vrea să mă mai implic în chestii din astea, dar e foarte greu. Am un vestiar care suferă foarte mult. Eu le mulțumesc și le-am spus-o că am fost alături de ei în această perioadă, am făcut multe pentru ei. Nici nu au ce să facă pentru că trebuie să jucăm, dar trebuie să credem, trebuie să fim pozitivi. Eu am mai trecut prin asta și cu întârzieri foarte mari, am ajuns în play-off. Eu vreau să cred că lucrurile se vor rezolva. Nu știu câtă răbdare mai am, dar atâta timp cât grupul e alături de mine, eu nu pot să plec și să las grupul. Când echipa o să spună că ei nu mai pot, atunci nici eu nu o să am ce să fac“, a mai spus Ilie Poenaru.

Soluții de salvare
 
Printr-o adresă înregistrată la Primăria municipiului Mediaș la sfârșitul lunii ianuarie, Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a solicitat sprijinul autorităților locale în vederea identificării unor soluții pentru depășirea situației financiare delicate în care se află. Astfel, la inițiativa primarului Gheorghe Roman, vineri, chiar în ziua meciului cu Rapid, este programată la sediul municipalității o întâlnire la care au fost invitați să participe reprezentanții companiilor Romgaz și Transgaz, respectiv cei ai Clubului Sportiv Gaz Metan. Scopul este acela de a se găsi soluții în vederea sprijinirii clubului, astfel încât tradiția în practicarea sportului de performanță medieșean să se mențină.
Echipa de fotbal Gaz Metan este una reprezentativă la nivelul municipiului Mediaș, fotbalul fiind fără doar și poate sportul cel mai îndrăgit de medieșeni. Gaz Metan a activitat constant în competițiile desfășurate la nivel național, fapt pentru care municipalitatea a susținut financiar, în ultimii ani, activitatea sportivă a clubului prin alocarea unor fonduri din bugetul local. 
    Trimite prin e-mail