luni, 7 februarie 2022

Publicat la 2/07/2022 11:04:00 a.m. de

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au făcut echipă pentru aurul european la cros

Cu Iulia Mărginean și Alexandra Hudea în echipă, AC „Mica Romă” Blaj a devenit în weekend noua campioană a Europei la cros!

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au făcut echipă pentru aurul european (foto:arhivă)

Medieșencele cu dublă legitimare au pornit spre Portugalia cu speranța că vor prinde unul dintre primele 6 locuri, dar prestația lor, alături de cea a Mihaelei Blaga și Andreei Bogdan (AC „Mica Romă” Blaj), a fost entuziasmantă. „Este prima dată când participăm la un asemenea nivel, iar obiectivul este să terminăm în primele 6 locuri. Fetele sunt pregătite, dar important este să aflăm la ce nivel sunt, raportat la Europa”, declara antrenoarea Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism, înainte de plecarea la concurs.
 
Competiția s-a desfășurat pe un traseu de 4.200 de metri, la Oeiras, o localitate situată la 16 kilometri de capitala Lisabona. Fetele au participat la categoria junior 1, vârsta permițându-le să ia parte la această secțiune și anul viitor.
 
Pentru atleții medieșeni a fost a doua participare la această competiție internațională, după ce, acum zece ani, au luat parte sportivi pregătiți tot de antrenorii Vasile Herman și Vasile Ibășfălean de la Clubul Sportiv Școlar Mediaș.
 
Atleta Iulia Mărginean, de la Clubul Sportiv Școlar Mediaș, a fost declarată cel mai bun sportiv din județul Sibiu, în 2021, alături de Marcel Manea, culturist la Clubul Power Gym Mediaș. Pregătită de antrenorul Vasile Herman, a luat parte anul trecut la foarte multe competiții, la diferite probe, dintre care cele de 1500 metri, 3000 metri și 5000 metri. A obținut 4 medalii de aur, 5 de argint și 15 de bronz, cea mai bună performanță din 2021 fiind locul secund la Campionatul Balcanic de la Kraljevo Serbia, acolo unde a devenit vicecampioană la 1500 metri.
În cadrul Galei celor mai buni sportivi din județ, la categoria discipline olimpice, atleta Alexandra Hudea, pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean, a primit o mențiune.
    Trimite prin e-mail