joi, 3 februarie 2022

Publicat la 2/03/2022 05:17:00 p.m. de

Aleșii medieșeni votează mâine bugetul local pentru anul 2022

Consiliul Local Mediaș se reunește, mâine, de la ora 16, în sistem videoconferință, în cadrul unei ședințe extraordinare. Pe ordinea de zi figurează nu mai puțin de 11 proiecte de hotărâre, cel mai important vizând aprobarea bugetului local pentru anul 2022.


Foarte importante sunt și proiectele de hotărâre care prevăd aprobarea unui sprijin financiar pentru trei cluburi sportive din Mediaș, afectate din cauza pandemiei.
„Având în vedere că pe teritoriul României a fost instituită starea de urgență începând cu data de 16 martie 2020, pentru o perioadă de două luni, stare înlocuită ulterior de starea de alertă, începând cu data de 18 mai 2020 prelungită concomitent și neîntrerupt până în prezent, că activitățile sportive / antrenamente și competiții au putut fi reluate doar în condiții speciale, a afectat situația financiară a structurilor sportive.
În vederea sprijinirii sportului de performanță și susținerii structurilor sportive, definite conf. Legii nr 69/2000 a educației fizice și sportului, prin Legea nr 55/2020 au fost stabilite unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, iar art. 43 prevede posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora“, se arată în referatul de aprobare care însoțește fiecare din cele 3 proiecte de hotărâre care vin în sprijinul sportului medieșean.
 
În cazul în care consilierii locali sunt de acord, 1.000.000 de lei va merge la Gaz Metan Mediaș, 100.000 de lei la Clubul Sportiv Ippon, iar 50.000 lei la Clubul Sportiv Școlar.

Tot la ședința de mâine, consilierii locali vor dezbate cu privire la aprobarea proiectului la faza studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții „Stație de reîncărcare pentru autovehicule electrice în municipiul Mediaș” și hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent proiectului european ERASMUS+ cu titlul „Formarea și dezvoltarea abilităților și atitudinilor pentru integrarea cu succes pe piața europeană a muncii” la Colegiul Școala Națională de Gaz, pe anul 2022.
Întâlnirea este programată mâine, 4 februarie, de la ora 16:00, în sistem de videoconferință. 
 
PROIECTUL ORDINII DE ZI
al şedinţei extraordinare a Consiliului Local din data de 4 februarie 2022
ora 16:00 desfășurată prin videoconferință, folosind aplicația electronică webex cisco
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local, a bugetului creditelor externe, a bugetului fondurilor externe nerambursabile și bugetele instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, a listei obiectivelor de investiții și a programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare pe anul 2022.
descarca material-->
partea I
partea II
partea III
partea IV
 
2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar către Clubul Sportiv ,,Gaz Metanˮ Mediaș.
descarca material-->
 
3. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar pentru Clubul Sportiv ,,Ippon Mediaș”.
descarca material-->
 
4. Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar pentru Clubul Sportiv Școlar Mediaș.
descarca material-->
 
5. Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii de Strada Narcisei.
descarca material-->
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor de vânzare a masei lemnoase pe picior către agenți economici și a masei lemnoase fasonate către populație, material lemnos provenit din tăieri de produse accidentale în anul 2022, din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Mediaș.
descarca material-->
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022, întocmit de către Ocolul Silvic Mediaş în calitate de administrator al fondului forestier proprietate publică a Municipiului Mediaş.
descarca material-->
 
8. Proiect de hotărâre privind soluționarea plângerii prealabile formulate de către SC FRUCTOMED SA.
descarca material-->
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza SF și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții „Stație de reîncărcare pentru autovehicule electrice în Municipiul Mediaș”.
descarca material-->
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule în localități” cu proiectul „Stație de reîncărcare pentru autovehicule electrice în Municipiul Mediaș” și aprobarea cheltuielilor legate de proiect.
descarca material-->
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent proiectului european ERASMUS+ cu titlul „Formarea și dezvoltarea abilităților și atitudinilor pentru integrarea cu succes pe piața europeană a muncii” la Colegiul Școala Națională de Gaz, pe anul 2022.
descarca material-->
    Trimite prin e-mail