vineri, 18 februarie 2022

Publicat la 2/18/2022 09:09:00 a.m. de

A început montarea tablelor inteligente

Tablele inteligente, achiziționate de Primăria Mediaș în cadrul unui proiect cu fonduri europene, sunt instalate în această perioadă în școlile din municipiu și în cea din Ighișul Nou.

 
„În această perioadă, în liceul nostru este în plină desfășurare montarea tablelor interactive în sălile de clasă. Este vorba de table interactive pe care primăria municipiului Mediaș le-a pus la dispoziția unităților de învățământ, în urma semnării unui contract pentru dotarea școlilor și liceelor cu echipamente electronice. Astfel, sălile de clasă ale liceului nostru vor fi prevăzute atât cu table inteligente, cât și cu tablele clasice, care folosesc ca instrumente de scris markere.“, a transmis, ieri, Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.
 
Reamintim că proiectul are o valoare de 11,6 milioane lei, iar prin intermediul acestuia învățământul medieșean beneficiază de 5.876 de tablete pentru uz școlar, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de table interactive, dar și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene. Cifrele au rezultat în urma consultărilor conducerii municipalității cu managerii unităților de învățământ, precum și a completării unor chestionare pentru a identifica nevoile aferente. „Contractul a fost semnat de primăria municipiului Mediaș în toamna anului 2021 și este în valoare de 11,6 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Competitivitate. În acest sens au fost distribuite unităților de învățământ din Mediaș și din satul Ighișul Nou atât tablete pentru elevi cât și laptopuri pentru cadrele didactice, alături de camere web, table interactive și routere.“, arată și Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

    Trimite prin e-mail