marți, 7 decembrie 2021

Publicat la 12/07/2021 09:34:00 a.m. de

S-a întors roata! Am dat lovitura în final

Gaz Metan a învins FC Argeș în prelungiri, prin reușita lui Raul Șteau, în cadrul etapei a 18-a a Ligii I.
Ai noștri au plecat astfel cu toate cele trei puncte de la Pitești, după ce au trecut cu 2-1 de FC Argeș, într-o partidă disputată aseară. Alb-negrii au fost conduși după autogolul lui Vlad Morar din debutul jocului și au egalat în prelungirile primei reprize prin Răzvan Trif. Raul Șteau (20 de ani) a adus victoria gaziștilor în prelungirile partidei, după ce a scăpat singur spre poarta adversă, a trecut de portar și a înscris


Pentru Gaz Metan urmează partida de pe teren propriu cu FCSB, programată sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 20:30.
 
Gaz Metan a primit gol repede în partida cu FC Argeș. În minutul 8, Ionuț Șerban a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Vlad Morar a trimis mingea cu capul în propria poartă. În minutul 22, șutul lui Ronaldo Deaconu din afara careului de 16 metri a fost reținut de portarul Alexandru Greab. Peste alte trei minute, Martin Raynov a fost aproape de gol după un corner bătut la poarta lui Octavian Vâlceanu. În minutul 32, Gaz Metan a avut șansa egalării, însă Vlad Morar nu a ajuns la o minge centrată în fața porții adverse. Alb-negrii au reușit să egaleze în prelungirile primei reprize. Christian Irobiso a trimis o minge cu capul în careul de 16 metri care a ajuns la Răzvan Trif iar acesta a trimis-o în poartă cu un șut din alunecare.
 
Gol de 3 puncte
 
La două minute de la reluarea jocului, șutul lui Denis Dumitrașcu de la mare distanță a fost blocat de portarul Octavin Vâlceanu. În minutul 71 șutul lui Mihai Lixandru din marginea careului de 16 metri a fost respins de portarul Alexandru Greab în lateral. Gaz Metan a dat lovitura în prelungirile partidei. Vlad Morar l-a deschis foarte bine în adâncime pe Raul Șteau, acesta l-a depășit pe portarul lui FC Argeș și a înscris golul victoriei care a trimis toate cele trei puncte la Mediaș.
 
Felicitări pentru atitudine
 
La finalul partidei de la Pitești, tehnicianul alb-negrilor nu și-a ascuns bucuria. Ilie Poenaru a ținut să își felicite jucătorii pentru atitudinea de care au dat dovadă în teren. ,,Când câștigi, ai energie. Omul are resurse nebănuite. Merită felicitați jucătorii pentru atitudinea de care au dat dovadă, deși nu sunt mulțumit de joc, mai ales în prima repriză. Am avut o organizare bună, cred că, până la urmă, meritam să se întoarcă norocul. Am suferit mult, am pierdut puncte după erori de arbitraj. Le-am spus în vestiar că sunt mândru de ei, că am o echipă de caracter, cu atitudine, care își dorește. Strângem punct cu punct, e o luptă foarte grea. Ne dorim foarte mult să avem atitudine la fiecare meci, să jucăm, să fim dezinvolți, doar așa putem face rezultate și să scoatem echipa din subsolul clasamentului a declarat Ilie Poenaru.
 
Egalați dintr-un penalty inventat
 
În runda precedentă, Gaz Metan a terminat la egalitate partida cu Farul, scor 1-1, într-o partidă din etapa cu numărul 17 a campionatului Ligii întâi. Formația lui Ilie Poenaru a deschis scorul în finalul primei reprize. Cu un minut înainte de pauză, alb-negrii au plecat pe contraatac, Ronaldo Deaconu l-a deschis foarte bine în partea stângă pe Vlad Morar care a pătruns în careul de 16 metri, a șutat frumos la colțul lung și a deschis scorul. În al patrulea minut al prelungirilor partidei, Gabriel de Moura a încercat să îl deposedeze în careul de 16 metri pe Adrian Petre, acesta s-a aruncat pur și simplu fără să fie atins, iar centralul Iulian Călin a acordat lovitură de pedeapsă în loc de simulare. A executat și transformat Jefte Betancour, iar partida s-a terminat la egalitate 1-1.

Iată REZUMATUL partidei


Calificare la U19!
 
Formația sub 19 ani a Gazului Metan s-a calificat în optimile din Cupa României, iar formația U17 a părăsit competiția. Jucătorii pregătiți de antrenorul Dumitru Solomon au învins cu scorul de 6-2 LPS Viitorul Pitești, într-o partidă disputată la Mediaș. Lucian Noian și Cristian Cîmpean au reușit câte o dublă, iar Răzvan Covaci și Cristian Maxim au marcat câte un gol fiecare. La U17, formația noastră a cedat cu scorul de 1-0 în deplasare cu LPS Viitorul Pitești și a părăsit astfel competiț
ia.


    Trimite prin e-mail