luni, 13 decembrie 2021

Publicat la 12/13/2021 09:13:00 p.m. de

Peste 150 de pachete pregătite la Copșa Mică, pentru copii din Republica Moldova!

Campania „Şi eu pot să fiu Moş Crăciun!“ se bucură de un succes peste așteptări la Copșa Mică! Cu sprijinul dascălilor și elevilor din oraș, s-au strâns peste 150 de pachete complete, pentru copii din Ştefan Vodă, Republica Moldova, oraș înfrățit cu Copșa Mică. Cadourile vor pleca din țară, în 27 decembrie 2021, cu ajutorul unei echipe de pompieri voluntari.

 
Proiectul derulat în toate unităţile de învăţământ din oraş a avut un puternic impact, peste 150 de pachete complete s-au strâns până în acest moment pentru copii din Ştefan Vodă, Republica Moldova, oraș înfrățit cu orașul nostru. La acţiunea preșcolarilor s-au adăugat şi câteva persoane fizice din oraş care au dorit să contribuie la acest proiect de suflet. Le mulţumim tuturor celor implicaţi în această campanie umanitară. Cei care mai doresc pot să contribuie pană în data de 26 decembrie 2021 cu pachete complete (se pot asocia chiar 2-3 familii la un pachet) şi să le aducă la Primărie. Pe data de 27 decembrie 2021 pachetele vor fi duse de o echipă de pompieri voluntari în Ştefan Vodă, Republica Moldova“, transmite Primăriia Copșa Mică.
 
Locuitorii orașului Copșa Mică, dar și din întreg județul, sunt încurajați în continuare să doneze produse alimentare în cadrul campaniei „Și eu pot să fiu Moș Crăciun!”, inițiată de Primăria Copșa Mică. Produsele vor ajunge în localitatea Ștefan Vodă din Republica Moldova, oraș cu care Copșa Mică a semnat, în anul 2018, un acord de înfrățire. Organizatorii campaniei s-au gândit ca în acest an să aducă puțină bucurie în sânul familiilor defavorizate din orașul fraților noștri de peste Prut.
 
„Şi eu pot să fiu Moş Crăciun! Urmând exemplul celor de la Tăşuleasa Social, care an de an prin «Camionul de Crăciun», i-au bucurat cu cadouri frumoase pe toți copiii de la grădinițele şi școlile din orașul nostru, în acest an, ne dorim ca şi noi, la rândul nostru, să le facem o bucurie copiilor din Ştefan Vodă, Republica Moldova, oraș înfrățit cu orașul nostru.
Astfel, lista cu produsele care trebuie să facă parte din conținutul unui pachet a fost distribuită către grădinițe, şcoli şi asociații interesate de acest proiect. Toate pachetele sunt standard şi vor fi distribuite tuturor copiilor. Transportul va fi asigurat de către pompierii voluntari din Copşa Mică, în perioada cuprinsă între Crăciun şi Revelion. Te invităm să faci și tu parte din acest proiect!”, este mesajul transmis de Primăria Copșa Mică.
 
Pachetele vor fi la fel, urmând să conțină:
– Zahăr – 2 kg;
– Făină albă – 2 kg;
– Făină de mălai – 1 kg;
– Orez – 1 kg;
– Paste făinoase – 1 kg;
– Fasole boabe – 1 kg;
– Ulei – 2 l;
– Conserve pateu – 4 buc;
– Conserve carne – 4 buc;
– Conserve fasole – 4 buc;
– Pastă de dinţi – 2 buc;
– Periuţă de dinţi – 2 buc;
– Şampon/ gel de duş – 2 buc;
– Dulciuri (ciocolată, bomboane, napolitane);
– Jucărie – 1 bucată;
– Rechizite (caiete, creioane, pixuri, acuarele).
    Trimite prin e-mail