miercuri, 15 decembrie 2021

Publicat la 12/15/2021 09:44:00 p.m. de

Centura ocolitoare: variantele de traseu sunt gata. Finanțarea se va face cu fonduri europene

Proiectul variantei ocolitoare a municipiului Mediaș, de care se tot vorbește încă de prin 2004, face un nou pas înainteConform unei informări primite la Primărie din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, aceasta va fi realizată cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Transport 2021-2027. 


Anul viitor va fi gata actualizarea studiului de fezabilitate, asta după ce proiectantul care a câștigat licitația a finalizat variantele de traseu și mai trebuie să obțină avizul de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
„Adresa primită recent de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii ne confirmă faptul că finanțarea variantei ocolitoare a municipiului Mediaș se va face cu fonduri europene prin Programul Operațional Transport 2021-2027. Până în acest moment am parcurs următoarele etape: astfel, am încheiat un contract pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții «Varianta ocolitoare a orașului Mediaș pe DN 14», în acest moment proiectantul a definitivat variantele de traseu din studiul de fezabilitate, urmând a se obține avizul tehnic de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Estimăm că finalizarea și aprobarea actualizării studiului de fezabilitate se va face pe parcursul anului 2022“, a precizat Gheorghe Roman, primarul municipiului de pe Târnava Mare.
Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate a variantei ocolitoare a Mediașului include analiza multicriterială de traseu, studiul de trafic, studii de teren, activități de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu și modelul financiar, autorizații, avize și acorduri. 
    Trimite prin e-mail