marți, 16 noiembrie 2021

Publicat la 11/16/2021 03:30:00 p.m. de

Simulare de accident aviatic pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a organizat un exercițiu de antrenament în cazul unui accident aviatic.

 
Pe pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu“ Cluj-Napoca au intervenit 10 mijloace de intervenție ISU Cluj cu 40 de pompieri, plus militari, Crucea Roșie, Serviciul de Ambulanță Cluj și Inspectoratul De Jandarmi Județean Cluj la această simulare de accident aviatic.
 
Exercițiul aviatic a fost coordonat de David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, și s-a desfășurat după următorul scenariu:
O aeronavă de tip A 320-200 aparținând companiei X-AERO aterizează înainte de pragul pistei, iar în urma impactului aeronava suferă avarii la trenul de aterizare și la fuselaj, determinând ruperea aeronavei în două bucăți. La locul producerii accidentului se zăresc coloane de fum și sunt indicii de izbucnirea unui incendiu. La bordul aeronavei sunt 100 de pasageri și 6 membri ai echipajului, iar în urma accidentului sunt 25 de persoane decedate, 15 sunt grav rănite, 26 de pasageri prezintă răni ușoare și 40 de persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt materiale periculoase în aeronavă, iar cantitatea de combustibil din aeronavă, la aterizare, este de 3 tone”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj-Napoca.
 
Conform unor declarații făcute de directorul Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, la această simulare totul a decurs conform planului și au participat aproximativ 800 de persoane.
 
Au participat peste 800 de oameni. ISU a ajuns într-un timp util la acest exercițiu. La acest exercițiu a fost implicată toată comunitatea prin spitale, prin oameni.  În primul rând ajung pompierii Aeroportului Cluj, cei care au ajuns în două minute și de obicei au la dispoziție maxim trei minute pentru a ajunge în orice colț al Aeroportului. ISU au maxim 12 minute la dispoziție și au ajuns în 9 minute astăzi și pe urmă se declanșează planul de alertare pentru toată comunitatea. La un astfel de incident intervin bineînțeles ambulanțe, spitalele, pompierii, poliția, prefectura, primăria, toată comunitatea”, a declarat David Ciceo după finalizarea exercițiului.

    Trimite prin e-mail