vineri, 26 noiembrie 2021

Publicat la 11/26/2021 05:34:00 p.m. de

Senator Nicolae Neagu: „Un guvern necesar pentru depășirea crizei politice“

Guvernul Ciucă a fost învestit în ședința de ieri a Parlamentului, cu un număr de 318 voturi „pentru“. Senatorul liberal Nicolae Neagu consideră că „este un guvern necesar pentru depășirea crizei politice cauzată de ieșirea USR de la guvernare, criză politică care s-a prelungit mai mult decât ne-am fi putut imagina că ar putea dura formarea unei coaliții guvernamentale solide.“

 
Potrivit senatorului liberal, România are nevoie de un guvern susținut de o majoritate parlamentară stabilă, care garantează depășirea crizei energetice, a celei sanitare, precum și implementarea proiectelor din programul de guvernare și a celor prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență. 
Nu a fost simplu și nici confortabil, pentru nici unul din partidele aflate astăzi la guvernare, să facă un compromis care însemna prea mult pentru propriul partid și propriile ideologii.
Pe de altă parte, nici cetățenilor acestei țări, nu le-a fost ușor să asiste neputincioși și profund dezamăgiți, timp de aproape două luni la evenimentele desfășurate zi de zi pe scena politică.
PNL merge înainte și rămâne consecvent în aplicarea principiilor pe care le-a susținut:
- PNRR este un proiect național, cu o importanță deosebită pentru dezvoltarea Românie. Acesta a fost asumat de România și aprobat de Comisia Europeană, pentru care toate forțele politice vor depune eforturile necesare pentru implementarea la timp a acestor proiecte gândite în beneficiul românilor și pentru bunăstarea comunităților din care fac parte .
- Stabilitatea macroeconomică a României este extrem de importantă și ea va urmări respectarea traiectoriei deficitului bugetar asumat față de Comisia Europeană.
- Statul trebuie să fie un partener pe termen lung al mediului de afaceri.
- Reformele din sistemul de pensii, sistemul de salarizare și reforma administrativă vor continua până la îmbunătățirea lor.
- Continuarea parcursului european și euro-atlantic și a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii rămân două dintre prioritățile esențiale.
- Parteneriatul cu Președintele României va fi menținut și respectat.
Mult succes în noul mandat, domnule prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă!,“ transmite Nicolae Neagu, Senator PNL Sibiu.
    Trimite prin e-mail