marți, 9 noiembrie 2021

Publicat la 11/09/2021 08:27:00 p.m. de

Recepție finală la Muzeul „Hermann Oberth“

Primăria Municipiului Mediaș a anunțat recepția finală a lucrărilor de reparații la Casa Memorială „Hermann Oberth“.


Muzeul Național al Aviației Române, Secția „Hermann Oberth” Mediaș, își așteaptă vizitatorii în haine noi. Lucrările de reparații demarate în această vară de către municipalitate s-au încheiat. A fost refăcut gardul, a fost reparată și zugrăvită partea exterioară în culoarea de acum 95 de ani, a fost înlocuit acoperișul, prilej cu care s-a descoperit un lot semnificativ de materiale, datate în perioada interbelică, constând din corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth.

Prezent la recepția finală, primarul Gheorghe Roman s-a arătat mulțumit de investiție. „În urmă cu aproximativ doi ani de zile, am actualizat contractul cu Fundația «Hermann Oberth». Astfel, împreună cu colegii mei, am convenit să începem lucrări de modernizare, aici, la Muzeul «Hermann Oberth». Mă bucură faptul că personalul de aici este mulțumit de lucrarea pe care am efectuat-o. În același timp, nu pot decât să îmi doresc și-n continuare aceeași colaborare bună cu domnul profesor Ramf și cu colegii dânsului de aici de la muzeu“, a declarat Roman.

 
La rândul său, muzeograful Dan Ramf a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în repararea unei clădiri emblemă a Mediașului. „Dragi medieșeni, în urmă cu mai bine de 5 decenii, Casa Memorială «Hermann Oberthۚ» a avut parte de o frumoasă reconstituire, de lucrări de reabilitare. Mulțumim Primăriei Municipiului Mediaș, mulțumim autorităților noastre locale, d-lui primar Gheorghe Roman, cei care în această vară au demarat lucrări ample de reabilitare și de reparații la Muzeul Aviației Române, secția «Hermann Oberth» Mediaș. Pe această cale a fost adus la standardele secolului XXI gardul exterior, partea metalică, partea de tâmplărie, partea de ciment. În același timp, Casa Memorială a fost reparată în exterior, întregul exterior a fost renovat, reconstituit, vopsit, culoarea este cea originală, de acum 95 de ani. În același timp, geamurile au fost adus la standardele seculuilui XXI și, un lucru demn de toată stima, este schimbarea acoperișului Casei Memoriale. Ținem să precizăm că, în urmă cu 55 de ani, a fost schimbat acest acoperiș… după 55 de ani, Casa Memorială are un nou acoperiș, ne pregătim să întâmpinăm următoarea sută de ani cu haine și pălărie noi.
Pe toți medieșenii, pe toți cei care trec prin Municipiul Mediaș îi invităm să viziteze Casa Memorială «Hermann Oberth», a declarat Dan Ramf.
    Trimite prin e-mail