marți, 23 noiembrie 2021

Publicat la 11/23/2021 10:39:00 a.m. de

Poenaru: „Dacă înscriam și se termina 1-1, era un rezultat nemeritat“

Gruparea de pe Târnava Mare a început cu stângul returul de campionat. Formația lui Ilie Poenaru a fost învinsă aseară de CS Mioveni, în deplasare, cu scorul de 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Bogdan Rusu, din penalty, în prima repriză. Alb-negrii au făcut un meci slab, însă chiar și așa puteau salva un punct în ultimul minut de joc, când au avut o triplă ocazie de gol în aceeași fază. Pentru Gaz Metan, urmează partida de pe teren propriu cu Farul, luni 29 noiembrie, de la ora 17.30.
 
 
CS Mioveni a avut prima ocazie a meciului în minutul 6, atunci când Dorinel Oancea a pătruns în partea dreaptă, a intrat în careul de 16 metri și a șutat din unghi, foarte aproape de vinclu. Peste șase minute, Alexandru Buziuc a profitat de o pasă greșită în apărarea Gazului, a scăpat spre poartă dar a fost blocat de portarul Octavian Vîlceanu. În minutul 17, portarul Gazului a reținut șutul lui Ionuț Burnea la colțul scurt. După alte patru minute, Octavian Vâlceanu l-a faultat în careul de 16 metri pe Alexandru Buziuc, iar centralul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var. A executat și transformat lovitura de pedeapsă Bogdan Rusu. După o jumătate de oră de joc, Moussa Sanoh a centrat de pe partea stângă, dar Ștefan Blănaru a reluat rău balonul cu capul. Cu două minute înainte de pauză, șutul lui Bogdan Rusu din voleu a fost deviat în corner de Bryan Alceus.
 
Triplă ocazie în final
 
Formația gazdă a avut prima oportunitate a reprizei secunde în minutul 46, atunci când Octavian Vâlceanu a reținut mingea trimisă direct din corner de Moussa Sanoh. Peste zece minute, CS Mioveni a obținut din nou o lovitură de pedeapsă după un duel în careul mic între Yuri Matias și Lucian Dumitriu. Ca și în prima repriză a executat tot Bogdan Rusu, însă de această dată portarul Gazului a reușit să apere. În minutul 88, Moussa Sanoh a pătruns în partea dreaptă și a tras din unghi la colțul scurt, dar Octavian Vâlceanu a fost la post. În ultimul minut de joc, Gaz Metan a avut o șansă uriașă de a egala. Raul Șteau a șutat din afara careului de 16 metri, portarul Răzvan Ducan s-a întins și a reușit să respingă, mingea a ajuns la Ioan Filip care a trimis cu capul spre poartă, Ducan a respins din nou, iar balonul a ajuns la Christian Irobiso care nu a reușit însă să îl trimită în poarta goală.
 
Supărat pe echipă
 
Tehnicianul alb-negrilor nu și-a ascuns dezamăgirea la finalul partidei pierdute la Mioveni. Ilie Poenaru susține chiar că formația sa merita să piardă jocul. „Veneam după un meci foarte bun la Chindia, am crezut că am rezolvat foarte multe probleme cu acel meci și acea victorie. M-am înșelat. Azi (nr - ieri) am pierdut meritat. Și dacă egalam la acea ultimă fază, e incredibil așa ceva. Suntem ca în fazele alea de comedie! Dacă înscriam și se termina 1-1, era un rezultat nemeritat. Nu am făcut nimic din ceea ce am lucrat la antrenament. Ne-a bătut o echipă care ne-a dominat foarte mult la atitudine, au știut ce vor, s-au bătut pentru fiecare minge, ceea ce noi n-am făcut. Nu ne câștigăm duelurile de 1 la 1, avem reacții întârziate. Din păcate, aceste reacții au făcut să aibă și două penalty-uri. N-am făcut nimic din toate lucrurile astea și asta a fost soarta meciului. O primă repriză în care n-am contat, am fost parteneri de antrenament pentru Mioveni. Asta e realitatea, trebuie să spunem dacă suntem bărbați. Le-am spus că nu înțeleg de ce la meciul cu Chindia și Clinceni au jucat, au avut atitudine, iar acum e discrepanța asta atât de mare“, a explicat Poenaru.
 
3 victorii din 3 meciuri
 
Cele trei echipe ale Gazului Metan au obținut victorii pe linie în etapa desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute în Liga Elitelor. Astfel, Gaz Metan Mediaș U19 a învins Universitatea Craiova cu scorul de 4-1, în play-off-ul competiției. Denis Ursu a reușit o dublă pentru medieșeni, Andrei Moldovan a marcat un gol, iar a patra reușită a fost un autogol al oaspeților. Gaz Metan U17 a învins LPS Bihorul Oradea cu scorul de 2-0, cu două goluri marcate de Mario Costache, iar echipa sub 16 ani a învins CS Mioveni cu scorul de 3-0. Edmond Lenghel a marcat de două ori, iar Darius Sîmpetrean a reușit un gol pentru Gaz Metan.
    Trimite prin e-mail