luni, 22 noiembrie 2021

Publicat la 11/22/2021 07:39:00 p.m. de

Garduri între vaccinați și nevaccinați

Un retailer german cu magazine în toată țara a prins curaj și a decis să monteze garduri care delimitează spaţiile de acces ale persoanelor care au sau nu au Certificat Verde. În județul Sibiu, probabil și la magazinele din țară, gardurile montate inclusiv în interior sunt înalte, de plasă galvanizată, obișnuite în organizările de șantier. Ele delimitează supermarketul de galeria cu magazine considerate neesenţiale.

Imagini au apărut din mai multe orașe, semn că măsura s-a luat la nivel naţional.

„La tot ce este în mall accesul se face numai cu Certificat Verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. Haideți să fim serios. Adică intră pe ușa intrării de la mall și îmi spune că merge la supermarket și după care te trezești cu el în cinematograf. Deci nu va merge acest lucru”, a spus Raed Arafat la finalul lunii trecute, în timpul unei conferințe de presă prin care anunța noi restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Arafat a explicat că în categoria „esențiale” la care pot să intre și persoanele nevaccinate sunt magazinele alimentare. Acolo nu este nevoie de certificat„Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce se vinde pe partea alimentară care este esențială. În rest, în mall-uri și altele se intră cu certificat verde”, a adăugat Arafat. 

Iată documentul emis pe 8.11.2021, în vigoare la această oră, care cuprinde MĂSURILE DE PREVENIRE ȘI CONTROL A INFECȚIILOR PROPUSE A SE APLICA PE DURATA STĂRII DE ALERTĂ, măsuri care au făcut ca retailerul german să caute soluții pentru a facilita accesul clienților săi, potrivit prevederilor legale.



    Trimite prin e-mail