luni, 1 noiembrie 2021

Publicat la 11/01/2021 09:50:00 a.m. de

Gaz Metan Mediaș a remizat cu ultima clasată, Academica Clinceni, scor 1-1

Gruparea de pe Târnava Mare a obținut doar un punct în partida cu ultima clasată din Liga 1. Alb-negrii au condus Academica Clinceni prin golul marcat de Christian Irobiso, însă s-au văzut egalați în al doilea minut al prelungirilor atunci când Juan Cascini a înscris cu o lovitură de cap. În urma acestui rezultat, alb-negrii au acumulat 12 puncte și vor juca etapa viitoare, în deplasare, pe terenul Chindiei Târgoviște. Partida este programată vineri, de la ora 17:30.

 
Academica Clinceni a avut prima ocazie a partidei din etapa cu număril 14, în minutul 28, atunci când Michael Omoh a avansat cu mingea până la marginea careului de 16 metri al Gazului și a șutat pe lângă poartă. În minutul 40, același Michael Omoh a trimis mingea cu latul pe lângă poartă de la aproximativ 16 metri. Peste doar un minut la cealaltă poartă, Adama Sarr a scăpat în partea dreaptă, a întors mingea pentru Ronaldo Deaconu care a șutat, dar Gabriel Ureche a reținut mingea. Tot Ronaldo Deaconu a șutat în finalul primei reprize, însă portarul Academicii a respins mingea în corner.
 
Egalați în prelungiri
 
La un sfert de oră de la reluarea jocului, șutul lui Denis Ventura a trecut mult peste poarta Gazului, iar apoi în minutul 60 același jucător a șutat de la distanță, dar Octavian Vîlceanu a fost la post. În minutul 71, Christian Irobiso, jucător abia intrat în teren, a scăpat singur spre poarta adversă, a pătruns în careul de 16 metri, a șutat, mingea l-a lovit pe portarul Gabriel Ureche și i-a revenit atacantului Gazului, care a trimis-o în poartă. În minutul 82, Gaz Metan a avut șansa de a face 2-0, însă șutul lui Vlad Morar a fost blocat de portarul Academicii. În al doilea minut al prelungirilor, Thibault Moulin a centrat în careul de 16 metri, de unde Juan Cascini a reușit să marcheze cu o lovitură de cap.
 
Gust amar
 
La finalul partidei, tehnicianul Gazului Metan nu și-a ascuns dezamăgirea. Ilie Poenaru este mâhnit că echipa sa a pierdut două puncte mari. „Din păcate pierdem două puncte mari, deşi trebuie să recunoaştem că n-a fost un joc frumos. Nici noi, nici ei n-am arătat un joc bun. Am fost două echipe pragmatice, două echipe care s-au tatonat. Ne-am rezumat să stăm în 0-0, să aşteptăm o fază fixă sau o execuţie. Din păcate nu ştim să gestionăm lucrurile. Chiar şi pe fondul unui joc mai slab importante sunt punctele. Suntem în suferinţă mare şi nu ştim să gestionăm, n-ai voie să scapi, să ai superioritate foarte mare, să scapi 1 contra 1 cu portarul, nici pasă-n faţa porţii, unde aşteptau ceilalţi colegi şi să închizi jocul în min 91, 92. Eu zic că e un scor echitabil. Nu ştiu dacă pe aspectul jocului merită cineva să câştige. Avem un gust amar, pentru că sunt puncte mari după care o să plângem mai târziu“, a spus Ilie Poenaru.
 
Bilanț la juniori
 
O victorie, un rezultat de egalitate și două înfrângeri este bilanțul echipelor Gazului Metan în etapa de la sfârșitul săptămânii trecute. Echipa de junioare sub 15 ani, pregătită de antrenorul Constantin Hanc, a învins fără drept de apel ACS Student Sport Alba Iulia cu scorul de 4-0. Echipa sub 19 a terminat la egalitate, scor 1-1, partida din Liga Elitelor cu Universitatea Cluj și va evolua în play-off-ul competiției, iar echipele sub 17 și sub 16 ani au fost învinse de Universitatea Cluj, respectiv Rapid și vor evolua în continuare în play-out-ul competiției. 
ILIE POENARU | antrenor
 
„Din păcate pierdem două puncte mari, deşi trebuie să recunoaştem că n-a fost un joc frumos. Nici noi, nici ei n-am arătat un joc bun. Am fost două echipe pragmatice, două echipe care s-au tatonat. Eu zic că e un scor echitabil. Nu ştiu dacă pe aspectul jocului merită cineva să câştige. Avem un gust amar, pentru că sunt puncte mari după care o să plângem mai târziu.“
    Trimite prin e-mail