marți, 2 noiembrie 2021

Publicat la 11/02/2021 05:57:00 p.m. de

ECO-SAL a primit un utilaj performant din partea Fundației De Fryske Marren Mediaș

Municipiul Mediaș și orașul înfrățit olandez De Fryske Marren vor derula, începând de anul viitor, un proiect de mediu intitulat „Oraș curat“. Un prim pas în cadrul acestuia a constat în donarea de către Fundația De Fryske Marren Mediaș a unei autospeciale măturătoare. Aceasta va fi folosită de către operatorul de salubritate ECO-SAL. Din luna martie a anului viitor elevi din Mediaș și De Fryske Marren vor lua parte la un proiect de educație pentru mediu.
 
 
Zilele trecute a avut loc, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, vizita unei delegații din orașul olandez De Fryske Marren, cu care municipiul de pe Târnava Mare este înfrățit din anul 1995. La întâlnire au fost prezenți primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, viceprimarul Dan Sima, directorul Asociației „Phoenix Speranța“, Maria Stănescu, directori ai liceelor și ai școlilor gimnaziale din municipiu, precum și manageri ai operatorilor de servicii publice din cadrul municipalității. Din delegația olandeză au făcut parte reprezentanții Fundației „De Fryske Marren - Mediaș“, respectiv președintele asociației, Dries Onclin, și Durk Durksz, membru al fundației.
„În cadrul întâlnirii a fost prezentată colaborarea anterioară dintre cele două municipalități, dar au fost abordate și aspecte ale unor viitoare proiecte care urmează  să fie implementate prin intermediul parteneriatului între Mediaș și De Fryske Marren“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Sprijin pentru ECO-SAL
 
Cu prilejul vizitei la Mediaș, oaspeții olandezi au făcut și o donație pentru oraș, ca primă etapă a proiectului „Oraș curat“. Este vorba despre o autospecială măturătoare. Aceasta va fi folosită de către operatorul de salubritate ECO-SAL. „S-au semnat documentele privind acceptarea de către societatea ECO-SAL Mediaș a unei donații din partea unei fundații olandeze. Donația se referă la o autospecială măturătoare, vehicul specializat în măturarea căilor publice. Sigur prin această donație încercăm și sperăm să putem îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor“, anunță Dan Vasi, directorul general al societății de salubritate din municipiul Mediaș.
 
Proiect online
 
Din primăvara anului viitor, elevi din Mediaș respectiv De Fryske Marren vor participa împreună la un proiect educativ. Acesta vizează curățenia orașului, dar și colectarea selectivă a deșeurilor. „Alături de donația făcută, partenerii olandezi își propun și desfășurarea unui proiect între școli din comunitatea lor, respectiv din Mediaș. Este vorba despre un proiect educativ, prin intermediul căruia elevii să învețe care sunt cele mai moderne, mai eficiente și benefice căi de a administrarea partea de curățenie a orașului, care începe de la fiecare din noi în parte și conduce spre sisteme de managament al deșeurilor foarte complicate și foarte eficiente“, a declarat Maria Stănescu, directorul Asociației Phoenix Speranța.
    Trimite prin e-mail