miercuri, 3 noiembrie 2021

Publicat la 11/03/2021 08:35:00 a.m. de

Apa Târnavei Mari S.A. își înnoiește echipamentele cu ajutorul fondurilor europene

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este în derulare la Mediaș. La sediul operatorului regional Apa Târnavei Mari a fost semnat, luni, contractul „Furnizare echipamente de operare pentru infrastructura de apă și apă uzată din regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”. Acesta face parte din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni. Contractul cu o valoare de aproximativ 15,8 milioane de lei, are o durată de implementare de 16 luni, iar obiectul său constă în furnizarea de echipamente de operare pentru infrastructura de apă și apă uzată din zona Mediaș, Agnita și Dumbrăveni.


Durata prezentului contract este de 16 luni, începând de la data emiterii ordinului de începere a contractului și reprezintă durata de execuție a contractului, la care se adaugă 12 luni reprezentând perioada de garanție oferită produselor livrate.

Echipamente performante
 
Obiectul contractului constă în furnizarea de echipamente de operare pentru infrastructura de apă și apă uzată din regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu. Contractul prevede transportul echipamentelor până la locul de destinaţie, instalarea, punerea în funcțiune, asigurarea de service aferent, remedierea oricărui defect în perioada de garanție a bunurilor și/sau echipamentelor furnizate, precum și instruirea personalului, la fața locului, pentru utilizarea bunurilor livrate. „Este un contract de furnizare echipamente. Are o valoare de 15,8 milioane de lei. Sunt 15 poziții distincte de echipamente pentru întreaga arie de operare. Ele vor fi arondate în toată zona de nord a județului Sibiu, în general în punctele de lucru pe care le avem deschise, Agnita, Dumbrăveni, Copșa Mică atunci când va fi preluată în operare. Durata acestui contract este de 16 luni de execuție, urmată de 12 luni de perioadă de garanție a utilajelor“, a explicat Ioan Munteanu, directorul general al operatorului regional de apă și apă uzată.
GHEORGHE ROMAN | primar
 
În această perioadă, atât prin operatorul regional Apa Târnavei Mari, cât și prin Primăria Mediaș, se derulează o serie de contracte extrem de importante pe fonduri europene. Sigur că aceste proiecte vor crea un real disconfort, dar lucrări de o asemenea anvergură nu pot să se realizeze altfel.
            
Bani europeni
 
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, este finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și are o valoare totală de 700 milioane de lei. Finanțarea investiției este asigurată în proporție de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%. „Felicit firma care a câștigat acest proiect. Dacă în urmă cu aproximativ un an, un an și jumătate, unii care ne auzeau vorbind despre proiectele pe care urmează să le derulăm spuneau că sunt doar promisiuni de campanie electorală, în prezent vedem că într-adevăr au fost promisiuni, dar care sunt și onorate. Îl felicit pe domnul director, dar și întreaga echipă de la Apa Târnavei Mari“, a subliniat primarul Gheorghe Roman.
 

    Trimite prin e-mail