vineri, 22 octombrie 2021

Publicat la 10/22/2021 03:06:00 p.m. de

Senator Nicolae Neagu: România se confruntă astăzi cu o situație dramatică în întregul sistem sanitar

Senatorul liberal Nicolae Neagu atrage atenția că sistemul sanitar poate ajunge oricând în colaps din cauza avalanșei de cazuri noi. Mai mult, din cauza celor care nu sunt conștienți nici azi de virulența acestui virus, riscăm ca în România să ne confruntăm și cu valul 5 și valul 6 și altele. „Accelerarea campaniei de vaccinare și implicarea noastră a tuturor pentru a stopa răspândirea variantei Delta a virusului SARS-Cov2 sunt două dintre primele soluții la care putem fiecare să contribuim“, arată senatorul Neagu.


„Nu este pentru nimeni o noutate faptul că, în România, ne confruntăm cu un nou val, valul 4 al pandemiei. Însă pentru toți devine o certitudine că, pe zi ce trece, crește numărul infectărilor, crește numărul pacienților internați la ATI și, extrem de trist, se înmulțesc decesele provocate de COVID.
Ne aflăm într-o situație dramatică, într-o situație care a atins cote alarmante în ultima săptămână. Avem un record de cazuri COVID: peste 100.000 de infectări și peste 2300 de decese provocate de SARS-Cov2 – cifre raportate în doar o săptămână.
„Cum s-a ajuns aici?” este întrebarea pe care ne-o punem cu toții în aceste zile, în timp ce autoritățile depun toate eforturile umane posibile pentru buna gestionare a situației din spitale, apelând inclusiv la sprijinul care ni se oferă la nivel internațional.
Realitatea zilelor noastre este aceea că sistemul sanitar poate ajunge oricând în colaps din cauza avalanșei de cazuri noi.
Spitalele din România au ajuns front de luptă, unde medicii de la ATI asistă zilnic, neputincioși, la tot mai multe tragedii umane. În cele mai multe situații, vorbim de familii cu membri nevaccinați, care ajung acolo și pierd lupta cu acest virus parșiv din cauza faptului că nu au fost vaccinați și au existat sau nu comorbidități.
Este firesc să ne fie teamă și ne vom teme întotdeauna când vine vorba de siguranța copiilor noștri, însă trebuie luat în considerare că am ajuns să ne fie teamă la fel de mult și de consecințele psihice pe care le are izolarea acestor copii de colectivitate pe termen îndelungat, de consecințele și neajunsurile perioadelor de școală online, un sistem pentru care România nu este astăzi suficient de pregătită. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să contribuim neîntârziat la acest deziderat, ca școlile să rămână deschise și copiii să poată merge în siguranță la școală.
Toate aceste suferințe și tragedii umane la care asistăm acum se întâmplă din cauză că oamenii nu sunt toți conștienți de virulența acestui virus. Unii nu cred, alții iau în derâdere consecințele provocate de acesta. Și cifrele vorbesc de la sine, România are în ultimele 7 zile cea mai mare rată din lume de decese COVID raportată la un milion de locuitori, și acest lucru spune mai mult decât ce cred eu personal.
Este o situație alarmantă, iar medicii ne avertizează că situația se poate înrăutăți și mai mult de atât. România a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional și continuăm să avem o rată extrem de ridicată a transmiterii comunitare cu un număr record de decese raportat la numărul populației.
Veți spune cu ușurință că, de fapt, am mai depășit și valul 2 și valul 3 al pandemiei, însă în acest ritm, riscăm ca în România să ne confruntăm și cu valul 5 și valul 6 și altele.
Nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi vehiculat în spațiul public atâtea opinii nefudamentate științific, dacă nu s-ar fi făcut propagandă anti-vaccin, care cu siguranță a indus populația în eroare și a dat naștere unor păreri contradictorii, neavizate și unor tabere între cei vaccinați și cei nevaccinați.
Dragi români, cugetați profund asupra situației dramatice a sistemului sanitar românesc din ultimele săptămâni.
Mai mult decât atât, gândiți-vă să fiți responsabili și asumați-vă acest lucru oriunde ieșiți în această perioadă! Fiți vigilenți și încercați să vă protejați pe voi, familiile voastre și pe cei care nu au șansa de a avea la dispoziție singura soluție care ne poate scoate din acest haos sanitar: VACCINAREA, fiindu-le contraindicată din motive legate de diferite afecțiuni pe care acești pacienți le au. Ei nu se pot vaccina, însă noi cei din jurul lor putem face acest lucru pentru a-i proteja pe cei mai dragi nouă, bunici, părinți, copii, rude sau prieteni.
Este nevoie de soluții urgente propuse de specialiști în domeniu pentru a limita numărul deceselor și numărul zilnic al infectărilor.
Însă aceste soluții și măsuri pentru a reuși să depășim acest val 4 și pentru a evita alte tragedii umane. Accelerarea campaniei de vaccinare și implicarea noastră a tuturor pentru a stopa răspândirea variantei Delta a virusului SARS-Cov2 sunt două dintre primele soluții la care putem fiecare să contribuim.
Vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să fiți un exemplu, să veniți în sprijinul campaniei de vaccinare, depunând toate eforturile necesare pentru a schimba în bine situația cu care ne confruntăm azi în România și pentru A SALVA CÂT MAI MULTE VIEȚI!“, este mesajul transmis de senatorul PNL Neagu Nicolae.          
    Trimite prin e-mail